Haberler

Dengir Mir Mehmet Fırat, Kendisini Yasa Dışı Dinleyenlerden Şikayetçi Oldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti kurucularından eski Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, kendisi ile ilgili olarak yapılan yasa dışı izleme ve dinlemelerle ilgili emniyette ifade vererek, sorumlular hakkında şikayetçi oldu.

Ak Parti kurucularından eski Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, kendisi ile ilgili olarak yapılan yasa dışı izleme ve dinlemelerle ilgili emniyette ifade vererek, sorumlular hakkında şikayetçi oldu.

Mersin'de 16'sı daha önce meslekten ihraç edilen 27 emniyet mensubunun yasa dışı yollarla dinlediği iddia edilen 123 kişiden biri olan Dengir Mir Mehmet Fırat, öğle saatlerinde kardeşi Adnan Fırat ile birlikte Mersin Emniyet Müdürlüğü eski binasına geldi. Emniyette yaklaşık bir saat kaldıktan sonra çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fırat, kendisi ile ilgili yasa dışı dinleme ve izleme yapıldığını bu nedenle ifade verip şikayetçi olduğunu söyledi.

NET KAYIT YAPMIŞLAR

Kendisini kimin, neden dinlediğini bilmediğini belirten Fırat, bir süre önce izlenme olduğunu, bunun hiç bir yasal izninin bulunmadığını, yasa dışı bu uygulama nedeniyle ifadesine başvurulduğunu anlattı. Gazetecilerin 'Ne gibi bir suç isnat edilmiş?' sorusu üzerine Fırat, "Her hangi bir suç yok, isnat yok. Sadece bir arkadaş ile genel bir yerde oturup, yemek yememiz çekilmiş, ses kaydı yok. Gayet güzel net kayıt yapmışlar" dedi.

YASALARDA BOŞLUKLAR VAR

Yasa dışı dinleme ve izleme konusunda da değerlendirmelerde bulunan Fırat, şunları söyledi:

"Bunlar çok doğru olan bir şey değil. En başından beri, 2005 yılından bu yana, hatta 2000'li yıllarda bu yasa tasarılarına karşı çıktım. Hukuk içerisine alınması gerektiğini, sıkı denetim olması gerektiğini, 2000 yılında Fazilet Partisi'nde Adalet Komisyonu üyesi iken mücadelesini verdim. 2005'de, 2007'de yine aynı şekilde bu konuda uyarılarımı yaptım. Ancak maalesef dinletme imkanım olmadı. ve bugün yalnız tabii ben değilim, binlerce insan mağdur. Hukuk mağduru. Çünkü, bir hukuk devletinde yapılacak işlemler, kişilerin vicdanına bırakılamaz. Ancak hukukun vicdanına bırakılabilir. Ama maalesef bu Türkiye'de yapılmadı. Halen de yasalarda boşluklar var. Bu boşlukların bir an evvel doldurulması gerekir."

27 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Geçen aralık ayında İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 'Güneyde bir il dinlendi' açıklaması sonrası bu ilin Mersin olduğu ortaya çıkmış ve bunun üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında aralarında vali, vali yardımcısı, hakim, emniyet mensubu, siyasiler, bürokratlar ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri iddia edilen 27 emniyet mensubu, geçen 28 Ekim'de yapılan operasyonda gözaltına alınıp, sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close