Haberler

Dedaş 109 Belediyenin Elektirik Borcu 130 Milyon Lirayı Aştı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.(DEDAŞ) Perakende Genel Müdürü Neşet Demirbağ, Diyarbakır Mardin, ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyeleri dahil bölgedeki 109 belediyenin elektirik borçlarının 130 milyon lirayı aştığını, yine bölgedeki köy içme sularının DEDAŞ'a 49.4 milyon lira borcu olduğunu belirterek, belediyelerin elektriklerinin kesilmesinin gündeme geldiğini söyledi.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.(DEDAŞ) Perakende Genel Müdürü Neşet Demirbağ, Diyarbakır Mardin, ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyeleri dahil bölgedeki 109 belediyenin elektirik borçlarının 130 milyon lirayı aştığını, yine bölgedeki köy içme sularının DEDAŞ'a 49.4 milyon lira borcu olduğunu belirterek, belediyelerin elektriklerinin kesilmesinin gündeme geldiğini söyledi.

DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, Dicle Elektirik Perakende (DEPSAŞ) Genel Müdürü Neşet Demirbağ, DEPSAŞ Genel Koordinatörü ve şirket sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, Dicle Elektirik finanstan sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Sevimli ile birlikte bugün Diyarbakır'da basın toplantısı düzenledi.

DEPSAŞ Genel Koordinatörü ve şirket sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 6 ilde, elektrik borcu bulunan veya kayıt dışı elektrik kullandığı tespit edilerek borç çıkarılan çiftçiler için çok büyük kapsamlı bir kampanya düzenlediklerini söyledi. Buna göre, tarımsal sulamada kullanılan elektrik bedeli üzerinden yüzde 75'leri aşan düzeyde indirim yapılacağını anlatan Üstün, Örneğin, pamuk üretimi yapılan 100 dönüm arazi için çıkan 40-45 bin TL. elektrik faturasının sadece 9 bin TL'sini alacak. Dicle Kampanyaya dahil olan çiftçilerden 2014 yılında başka bir ödeme talep etmeyecek. Bu hesaplamayı yaparken çiftçimiz ürettiği ürün karşılığı, hak ettiği parayı kazansın diye onların görüşlerini dinleyerek çok hassas davrandık. Kaçak elektrikle tarımsal sulama yapan çiftçilerin bu uygulamadan vazgeçmeleri için çok cazip bir kampanya gerçekleştirdik. Bu kampanyaya katılan çiftçilerinden 2014 yılında başka bir ödeme almayacağız dedi.

Çiftçilere kampanya ve elektirik borçlarıyla ilgili bilgilendirme mektubu gönderdiklerini belirten Üstün, kampanyanın 16 Haziran tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

BELEDİYELERİN BORÇLARI

DEPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirbağ da, aralarında, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyeleri'nin de bulunduğu bölgedeki belde belediyeleri dahil 109 belediyenin elektirik borçlarının 130 milyon lirayı aştığını dile getirdi. Bu bölgedeki köy içme sularının DEDAŞ'a 49.4 milyon lira borcunun bulunduğunu anlatan Demirbağ, DEDAŞ ekiplerinin borcunu ödemeyen bazı belediyelerin elektriğini kesmesi ile gündeme gelmişti. Elektrikleri kesilen belediyeler, önce DEDAŞ'ın özelleştirme sürecinde devletten devraldığı binaları mühürlemek istemiş, ardından da borçlarıyla ilgili yapılandırma talep etmişti. Seçim süreci nedeniyle gündemden düşen bölgedeki belediyelerin elektrik borcu konusu, borç miktarının 130 milyon lirayı aşması ve gerekli ödemelerin geçen süreye rağmen yapılmaması nedeniyle yeniden gündeme geldi diye konuştu.

DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz ise 6 ildeki özellikle sanayiciye kaliteli elektirik vermek amacıyla altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bir gazetecinin iş güvenliği konusundaki çalışmalarının olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Yılmaz, Bir çok işi hizmet alımı şeklinde yapıyoruz. Bu konuda taşeronlarla yaptığımız sözleşmelerde, özellikle bu konuda hassas davrandık. Sözleşmelere çalışanı koruma altına alan ek maddeler koyduk. İş güvenliği ve kıdem tazminatları gibi maddeleri ekledik. Yaptığımız işin riskli olması nedeniyle çalışan personel, çok ciddi bir eğitime tabi tutuluyor. Her bir işçinin eğitim maliyeti 4 bin lirayı aşıyor. Bu parayı da biz karşılıyoruz şeklinde yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close