Dedaş, 109 Belediyeden Elektrik Alacağını İstedi
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) sözcüsü Gökay Üstün, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 3'ü büyükşehir olmak üzere 109 belediyenin ödenmemiş 130 milyon lira borcunun bulunduğunu belirterek, kaliteli bir elektrik hizmetinin verilmesi borçların ödenmesini istedi.
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) sözcüsü Gökay Üstün, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 3'ü büyükşehir olmak üzere 109 belediyenin ödenmemiş 130 milyon lira borcunun bulunduğunu belirterek, kaliteli bir elektrik hizmetinin verilmesi borçların ödenmesini istedi.
Tarımsal sulamada kaçak kullanımın oranın yüksek seviyelere ulaştığı Şanlıurfa'da, DEDAŞ tarafından bir otelde 16 Haziran'a kadar sürmesi planlanan 'Helalleşme' kampanyası hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya DEDAŞ ve EDAŞ sözcüsü Gökay Üstün ile DEPSAŞ İl Müdürü Mehmet Şükrü Bereket katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar 2014'te tarımsal destekleme ödemesi yapılmamasına' dair Bakanlar Kurulu kararı uygulama tebliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatan Üstün, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) göre 33 bin çiftçinin yararlanacağı kampanya için borçluların son ödeme güne kalmamaları konusunda uyarıda bulundu.
109 BELEDİYENİN DEDAŞA BORCU VAR
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu 6 ilde 109 belediyenin DEDAŞ'a 130 milyon lira üzerinde elektrik borcu olduğunu ifade eden Üstün, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 3'ü büyükşehir olmak üzere toplam 109 Belediyenin DEDAŞ'a elektrik borcu var. Belediyelerimizin kaliteli ve düzenli bir hizmet verebilmesi için bizden talep ettikleri kaliteli bir elektriği onlara sunmamız gerekiyor. Elektriğimizi kullanan abonelerimizin bu konuda bizlere anlayışlı olmalarını ve bunun bir ticari satılan bir ürün olarak bedelinin ödenmesi gerektiğini düşünmelerini rica ediyoruz. Bu borçlarını öderlerse bizlerde şirket olarak kaliteli hizmet vermiş olacağız. Belediyelerimiz en kısa sürede lütfen borçlarını ödesinler diye konuştu.
KESİNTİLER BAKIM VE ONARIM NEDENİYLE OLUYOR
Son günlerdeki elektrik kesintilerine de değinen Gökay Üstün, kesintiler genellikle bakım ve onarımla ilgili olarak alt yapının güçlendirilmesiyle ilgili yapılan kesintiler olduğunu söyledi. Aşırı yüklenmeden dolayı kesintilerin olduğunu da hatırlatan Üstün, Sistemin aşırı elektrik çektiği anlarda sistemin genelini kurtarmak için belirli bir müdahalede bulunmamız gerekiyor. Müdahalede bulunmazsanız bunlar otomasyona geçmiş sistemler ve kendini kapatıyor. Kesintiler bundan kaynaklanıyor dedi.