DAÜ'de Sıradışı Bir Liderlik Yolculuğu
Dünyanın en fazla üyelik başvurusu yapılan uluslararası sivil toplum örgütü YGA, yeni cevherler aramak için DAÜ'deydi
Türkiye'nin en büyük uluslararası sivil toplum örgütü Young Guru Academy (YGA), KKTCELL ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) işbirliği çerçevesinde DAÜ'de bir sunum gerçekleştirdi.
Geleceğin liderlerini keşfedip onları birer sosyal sorumlu lider olarak yetiştirmek vizyonuyla 2000 yılında yola koyulan YGA, DAÜ öğrencileri arasından yeni yetenekler keşfetmek üzere DAÜ Aktivite Merkezi'nde gerçekleştirdiği etkinliğe DAÜ öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. YGA'nın kuruluşu hakkında detaylar verilen organizasyonda, Özlem Özkurt YGA Liderlik Programı'nın keşfetme, geliştirme ve yetiştirme aşamaları üzerinden ilerlediğini ifade etti. Özkurt, bu liderlik programının hedefinin "Çift Kanatlı Liderler" yetiştirmek olduğunu belirtti.
Dünya'nın en çok başvuru alan Türk sivil toplum örgütü
2010 yılında, yapılan 33 bin başvuru adayının arasından 2 bin lider adayına eğitim verildiğini belirten Özkurt'a göre, bu anlamda YGA dünyada en fazla başvuru alan sivil toplum örgütü. Özkurt, "İlk kez bir sivil toplum kuruluşunda yapılan staj, bugün YGA vasıtasıyla üniversitelerce kabul ediliyor; Üniversitelerdeki öğretim görevlileri de bu anlamda çok memnunlar ve öğrencilerin staj başvuruları sürüyor" diye konuştu.
KKTCELL İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tuba Kara da "Başkalarına yardım etmek bizi geliştirir"diyerek, DAÜ Aktivite Salonu'ndan maksimum kişiyi YGA zirvesine göndermekten mutluluk duyacaklarını belirtti. Kara, "Umarım seneye bir kez daha bu salonda Kuzey Kıbrıs'ta ve Kıbrıs üniversitelerinde gerçekleştirdiğim etkinlikleri anlatırım" temennisinde bulundu.
DAÜ MİKA Müdürü Özlem Avcı ise, DAÜ'lü öğrencilerin yetkin ve sosyal gelişime açık olduklarını belirtti. Avcı, söz aldığı kısa konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Daha iyi bir dünya için DAÜ öğrencileri, büyük organizasyonların parçaları olmak isteyeceklerdir. İnanıyorum ki öğrenciler bu organizasyon içerisinde bizleri gururlandıracak başarılara imza atacaklardır."
Bir DAÜ mezunu, KKTCELL Genel Müdürü Dağhan Fellahoğlu
DAÜ öğrencilerini YGA ile buluşturan KKTCELL Genel Müdürü Dağhan Fellahoğlu, DAÜ Elektirik Elektronik Mühendisliği mezunu olduğunu söylediği konuşmasında, YGA ile Tuba Kara sayesinde tanıştığını söyledi. Hayatındaki önemli evrelerinin büyük kısmını DAÜ'de gerçekleştirdiğini belirten Fellahoğlu, KKTCELL olarak ülkemiz ve DAÜ'nün ortak iyiliği için YGA projelerine gönülden katkı koymayı hedeflediklerini belirtti. Fellahoğlu, hayatta ve eğitimde tanımlı çizginin dışına çıkmanın önemli olduğunu olduğunu, sadece derslerde en iyi notu almanın asla ölçü olmadığını ifade etti.
Fellahoğlu, "Önemli olan kritik dönemeçlerde karar verebilme cesareti. Durgun denizde herkes kaptanlık yapar. Önemli olan fırtınalı denizde devam etmektir" dedi.
Sunumların ardından, soru cevap bölümünde öğrencilerin soruları yanıtlandıktan sonra, MİKA Müdürü Avcı, YGA adına sunum yapan Tuba Kara ile Özlem Özkurt'a birer plaket sundu. Etkinlik sonunda DAÜ öğrencileri YGA temsilcileri ile sohbet etme fırsatı buldular.
YGA nedir?
YGA, Uluslararası Liderlik Okulu, çok uluslu firma dünya başkanlarının, yönetim kurulu üyelerinin, bilimadamı, sanatçı ve akademisyenlerin sosyal sorumlu lider olma yolunda tecrübelerini katılımcılarla paylaştığı yoğun bir eğitim programıdır. YGA Liderlik Programı, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda gerçekleşen YGA Liderlik Konferansıyla başlar. Bu konferansa, her yıl YGA sitesinden başvuran adaylar arasından seçilen 2 bin üniversite öğrencisi katılır.
Adayların konferans sonrası doldurdukları başvuru formları, YGA Danışma Kurulu tarafından dikkatle incelenir, seçilen 400 üniversite öğrencisi ile birebir mülakat yapılır. Mülakatlar sonucunda, YGA'nın sosyal sorumluluk projelerinde görev alacak 250 lider adayı belirlenir. 2 yıllık değerlendirme sürecinin sonunda, YGA Uluslararası Liderlik Okulu'na katılacak 20 lider adayı çıkar.