Darüşşafaka Lisesi Mezuniyet Töreni Kuşakları Buluşturdu
Darüşşafaka Lisesi 138. dönem öğrencilerinin mezuniyet töreni, 25 Haziran 2012 Pazartesi günü TİM Gösteri Merkezi'nde yapıldı.
Bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek, Darüşşafaka'dan 1962 yılında, yani tam 50 yıl önce mezun olmuş olanlara da anı diploması takdim edildi. 50. yılını kutlayan Darüşşafakalılar arasında, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım da vardı.
Darüşşafaka'dan mezun oluşlarının 50. Yılını kutlayan ağabeylere, anı diplomalarını, o dönem okulda yönetici ve öğretmen olarak görev yapmış olan değerli hocalar Bozkurt Güvenç ve Günay Etiman takdim etti. 138. dönem öğrencilerinin mezuniyet coşkusuyla 1962 yılı mezunlarının 50. yıl kutlamasının birlikte yaşandığı özel törende hayatta olmayan 1962 mezunları da hep birlikte anıldı.
Darüşşafaka Lisesi Mezuniyet Töreni Kuşakları Buluşturdu
Darüşşafaka Lisesi 138. dönem mezunları ile 50 yıl önce Darüşşafaka'dan mezun olmuş olanlar, aynı sahnede
diplomalarını aldı"
Darüşşafaka Lisesi 138. dönem öğrencilerinin mezuniyet töreni, 25 Haziran 2012 Pazartesi günü TİM Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek, Darüşşafaka'dan 1962 yılında, yani tam 50 yıl önce mezun olmuş olanlara da anı diploması takdim edildi. 50. yılını kutlayan Darüşşafakalılar arasında, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım da vardı.
Darüşşafaka'dan mezun oluşlarının 50. Yılını kutlayan ağabeylere, anı diplomalarını, o dönem okulda yönetici ve öğretmen olarak görev yapmış olan değerli hocalar Bozkurt Güvenç ve Günay Etiman takdim etti. 138. dönem öğrencilerinin mezuniyet coşkusuyla 1962 yılı mezunlarının 50. yıl kutlamasının birlikte yaşandığı özel törende hayatta olmayan 1962 mezunları da hep birlikte anıldı.
Törene, ülkemizin eğitim alanındaki en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi olan "81 İlden 81 Öğrenci" projesini hayata geçiren ve bu kapsamda 2008'den bu yana her yıl 81 yeni Darüşşafaka öğrencisinin başta eğitim olmak üzere tüm giderlerini karşılayan Türkiye İş Bankası'nın Genel Müdürü Adnan Bali de katıldı ve 138. dönem mezunlarına son ders konuşmasını yaptı.
Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım törende yaptığı konuşmada, "Bugün bu sahnede 149 yıllık bir gururu yaşıyorsak bunu kurucularımıza ve onların misyonunu sahiplenen, onların izinden giden bağışçılarımıza, Darüşşafaka'dan yetişenlere, değerli öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza borçluyuz. Biraz önce yaşamımın en değerli belgesini, yetişmemizde, yaşamlarımızın değişmesinde emeği olan hocalarımdan aldım. Siyah ile başlayıp yeşile uzanan kardeşlik, dostluk, vefa ile dolu yolculuğu doya doya yaşayan bizler için çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras Darüşşafakalı kimliğimiz.
Fatih Çarşamba'daki tarihi kampüsümüzün bahçesinde 1962 yılında aldığımız diplomalardan sonra elli yıl boyunca yaşamın karelerini doldurduk. Bizim yaşama atıldığımız günlere kıyasla kare seçenekleri çoğaldı. Ama o kareler için yarışanlar da çoğaldı. Yarışı önde götürmenin üç temel koşulu var: Darüşşafaka'nın 10 yıl boyunca sizlere kazandırdığı değerleri korumak, çalışmak ve yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmek. Yolunuz açık olsun!.." diye seslendi.
138. dönem öğrencilerinin Darüşşafaka'daki son derslerinin öğretmeni, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de konuşmasında, İş Bankası ile Darüşşafaka ilişkisinin çok eskilere dayandığını belirterek şöyle devam etti: "Bundan 73 yıl önce 1939 Erzincan depreminde İş Bankası 83 öğrenciyi Darüşşafaka'ya yerleştirip, onların eğitimlerini üstlenmekle yola çıktı. Bildiğiniz gibi bugün de Türkiye İş Bankası ve Darüşşafaka Cemiyeti olarak bir kurumun yapabileceği en yüksek katkıyı ifade edebilecek bir işbirliği yürütmekteyiz."
Darüşşafaka 138. dönem mezunlarına, sürekli yeni şeyler öğrenme ve kendini geliştirme gayreti içerisinde olmalarını öğütleyen Bali şöyle seslendi: "Değerli gençler, burada gelişmiş, insancıl bir ortamda, çağdaş değerlerle yetişme imkanı buldunuz. Elde ettiğiniz bu başarıyı hayattaki ideallerinize kavuşmak için aynı hızla sürdürmek zorundasınız. Ben eğitim olanakları açısından sizler kadar şanslı değildim. Aldığınız eğitimin ve burada size sağlanan donanımın farkında olup, kıymetini bilmelisiniz.
Hayatta hiçbir şey imkansız değildir. Yeter ki siz gayret ediniz, yeter ki çalışınız. Hep daha ilerisini, daha iyisini düşünmek durumundasınız. Yürekten inanıyorum ki, yüksek donanımınız ve yetiştirildiğiniz çağdaş değerler, sizin çok daha iyilerini yapmanıza imkan verecek. Bu ülkeye ve insanlığa çok önemli katkılarda bulunacaksınız."
Darüşşafaka
"Şefkat Yuvası" anlamına gelen Darüşşafaka, eğitim olanağından yoksun çocuklara fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 1863 yılında dönemin ileri gelen devlet adamlarından Yusuf Ziya Paşa ile dört yakın arkadaşı tarafından kuruldu.
Bir buçuk asırdır ülkenin dört bir yanından sınavla seçilen babası hayatta olmayan, yetenekli, maddi olanakları yetersiz çocuklara kolej seviyesinde eğitim veren Darüşşafaka, ülkemizin kendine ait okulu olan ilk sivil toplum örgütüdür. Darüşşafaka, 14 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirdiği tüzük değişikliğiyle, babasını kaybetmiş çocukların yanı sıra annesini kaybetmiş çocuklara da kapılarını açtı.
Kurulduğu günden beri, kişi, kurum ve kuruluşların verdiği destekle varlığını sürdüren Darüşşafaka, elde ettiği kaynakla bugün ülkemizin 65 ilinden sınavla seçilmiş, 900'ü aşkın kız ve erkek öğrencinin tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim almasına olanak tanıyor. Cemiyet, binlerce çocuğun ilköğretim dördüncü sınıftan liseyi bitirinceye kadar Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda eğitim görmesini sağlarken, 100'ü aşkın mezununa da yüksek öğrenimleri boyunca burs desteğini sürdürüyor.