Haberler
CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Damızlık İnekler Sahiplerini Buldu

Damızlık İnekler Sahiplerini Buldu
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GELENDOST'da düzenlenen törenle damızlık süt inekleri sahiplerini buldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi Kapsamında, Gelendost İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında 37 aileye 4 gebe düve olmak üzere toplam 148 adet hoşteyn ırkı süt ineği düzenlenen törenle üyelere dağıtıldı.

Vali Memduh Oğuz, Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin, Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, İl genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sıddık İpek, Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, daire müdürleri, il genel meclis üyeleri ve vatandaşların katılımıyla ilçe meydanında düzenlenen törende ilk olarak Gelendost Şehit Erhan Çakmak İlköğretim Okulu Halkoyunları Ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu.

Protokol konuşmalarında ilk konuşmayı yapan Gelendost Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Lokman Kumcu, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Kumcu konuşmasında; "1996 yılında kurulan kooperatifimiz bu proje ile en büyük atılımını yapmıştır. İlçemiz ekonomisinde önemli yer tutan elmacılığın yanı sıra, hayvancılığı da ikinci bir ekonomik kazanç haline getirmek istiyoruz. Gelendost'un çalışkan, üretken halkı bunu başaracaktır" dedi.

Birlik ve beraberlik içerisinde kalkınmak istediklerini belirten Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak; "Gelendost İlçesi son yıllarda bir kalkınma hamlesi içerisine girmiştir. Başta eğitim olmak üzere halkımızın refah düzeyini yükseltecek olan çeşitli ekonomik projeler hizmete sunulmakta. Emeği geçen herkese teşekkür ederken, ailelere de hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Elmacılık konusunda çok önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin; "İlçe ekonomisi tarıma dayalıdır, ancak ilçemiz ekonomisini daha da geliştirmek için hayvancılığa önem vermek istiyoruz. Bu doğrultuda Sayın Valimizin destekleriyle hayvancılık projelerine önem verdik. Çiftçilerimize önerim şudur; bu dağıtılan süt ineklerini en sağlıklı şekilde beslemelerini ve toplu sağım ünitesi kurmalarını öneriyorum. Bizim insanımız çalışkan ve üretkendir, bunu başaracağına inanıyorum" dedi.

İl genelinde üretilen elmanın % 30'nun Gelendost da üretildiğini ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek; "İlimizdeki elmanın %30'nu üreten ilçemiz sütün ise sadece % 2'sini üretmektedir. Bu nedenle ilçemizi hayvancılıkta da iddialı bir konuma getirmek için bu tür projeleri uygulamaya devam edeceğiz.

Bu proje kapsamında ahır tadilatlar için 129.500, makine ekipman alımı için 130.635, yem alımı için 18.500, hayvan alımı için 723.720 lira olmak üzere toplam 1.002.355 lira sıfır faizli kredi kullandırılmıştır.

Bu projenin uygulanması ile Gelendost merkezde 16 ton olan aylık süt üretimi 105 tona çıkacaktır" dedi.

Anlamlı bir tören yaptıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun; "Devletimiz bir yandan sanayicisini, işadamını ve kentlisini kalkındırırken, diğer taraftan da köylüsünü tarım ve hayvancılık sektöründe iştigal eden vatandaşlarının yaşam kalitesini yükseltmek adına bu tür projeleri son 10 yıla yakın bir süredir ısrarla sürdürmekte. Bu projede bunun bir örneğidir. Aile ekonomilerine katkı sağlaması temennisiyle hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Vali Memduh Oğuz, Gelendost'un bütün projelerini vilayet olarak destekleyeceklerini ifade etti.

Vali Oğuz; "Isparta tarım ve hayvancılık alanında son bir yılda çok önemli atılımlar yaptı"

Vali Oğuz konuşmasında, "Süt insan hayatında olmazsa olmaz bir unsurdur. O bakımdan mahiyeti itibariyle çok önemli bir hizmeti gerçekleştiriyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Isparta Ticaret Borsası açıkladı; 2011 yılında tarımsal kazançlardan elde edilen girdilerde % 30 artış olmuş. Bu önemli bir bereketin ifadesidir, bundan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz ve şükrediyoruz.

Hayvancılık alanında son yıllarda uyguladığımız projeler sayesinde köylerimizdeki refah seviyesi yükselmiştir. Tabi bu il ekonomisine de yansımaktadır. Bütün bu uygulanan projeler sonucunda Isparta'da yıllık süt üretimi 132 bin tonu geçmiştir.

İl genelinde elma üretiminin % 30'nu üreten Gelendost da üretimi ve kazancı çeşitlendirmek lazım. Bu doğrultuda sizin üretmiş olduğunuz bu tür projeleri destekleyeceğiz. Vilayet olarak, il özel idaresi olarak sizin hayra yönelik, iyiye, güzele yönelik bütün çalışmalarınızda hiç ayrım yapmadan yanınızdayız. Bu birlikteliğimiz çok kuvvetli bir biçimde devam edecektir.

Yakın bir zamanda spor salonunun temelini inşallah atacağız ve bu sene bitirerek hizmetinize sunmayı temenni ediyoruz. Bu sadece gençlere yönelik bir spor salonu değil, aynı zamanda ilçe halkının çeşitli etkinliklerde kullanabileceği modern bir salona sahip olacak. Gerek yüksek eğitimde, gerek milli eğitimde yine müşterek yapacağımız çalışmalar var. Onlarda da inşallah hep birlikte güzel şeyleri gerçekleştireceğiz.

Biraz sonra dağıtımını yapacağımız damızlık süt ineklerinin ailelere hayırlı uğurlu olması dileklerimle, hepinizi hürmetle selamlıyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra yapılan dua ve kura çekimi ile damızlık süt inekleri sahiplerini buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title