Daha Güçlü Bir Türkiye İçin Öncü Adım: Önce Kadın
Vodafone Türkiye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğiyle yeni bir sosyal iş modeli olan "Vodafone Önce Kadın" programını hayata geçiriyor.
VODAFONE'DAN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI DESTEĞİYLE
DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN ÖNCÜ ADIM: ÖNCE KADIN!
Program; kadınların sadece iletişim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp aynı zamanda ekonomiye katılım ve girişimcilik fırsatlarından faydalanması için ürün ve servisleri Türkiye'de ilk kez tek çatı altında topluyor.
26 Nisan 2013 – "Teknoloji Hayatın Hizmetinde" vizyonu doğrultusunda, kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak, sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefleyen Vodafone Türkiye, üreten kadınların iletişim ve sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek, ekonomiye katkılarını artıracak önemli bir sosyal iş modelini hayata geçiriyor. Bu amaca dönük tüm ürün ve servislerin tek çatı altında toplandığı "Vodafone Önce Kadın" programı; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.
Bir sosyal iş modeli olarak tasarlanan "Vodafone Önce Kadın" programı, kadınların sadece iletişim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye'nin en önemli potansiyeli olan kadınların ekonomiye katılımı ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmasını destekliyor.
Kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak, sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmaya ve teknolojiyle fırsat eşitliği sağlamaya çalışan Vodafone Türkiye, mobil iletişim teknolojilerindeki bilgi birikimini insan hayatına değer ve kolaylıklar sağlamak üzere seferber ediyor.Bu amaçlakadınların iletişim ihtiyaçlarını karşılamak ve ekonomiye katkı sağlamalarına yönelik geliştirdiği program kapsamında kadınların iletişim harcamalarını azaltmaları sağlanıyor.
Yeni sosyal iş modeli ile ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlayacak, güçlü toplum, güçlü nesiller ve güçlü Türkiyeiçin; kadını ekonomik hayatta eşit konuma gelmesinin amaçlandığı "Vodafone Önce Kadın" programı kapsamında yer alan servisler şöyle;
- "Vodafone Önce Kadın İlan Servisi" ile el emeği ürünlerini tek bir SMS ile Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com ile alıcıya ulaştırmalarına imkân tanınıyor.
- Önce Kadın Girişimci Paketi ile mobil ve sabit ses, data ve bulut çözümlerini kapsayan tüm iletişim ihtiyaçları için avantajlar sunuluyor
- "Önce Kadın Destek Paketi" ile faturasız Vodafone hat sahibi kadınlar, "tek seferde 25 TL yükleme ile tüm Vodafone'lularla kendi tarifeleri üzerinden konuşabilecekleri 100 TL'lik destek" kazanıyorlar.
- Teknolojide Kadın Hareketi" projesi ile kadınların bilgi ve teknolojiye erişimini kolaylaştıran, kişisel gelişim olanakları sunuluyor. Teknolojide Kadın Hareketi projesi, ayrıca, kadınların eğitimi ve teknolojik iş fikirlerini hayata geçirmesi için, düzenlenen yarışmayla cansuyu sermayesinin verildiği ilk sosyal sorumluluk projesi olma özelliğini taşıyor.
- "Önce Kadın Bilgi Servisleri" kapsamında; "
o Anne-Çocuk Servisi" ile bebek gelişimiyle ilgili yararlı bilgiler AÇEV işbirliği ile ücretsiz mesajlarlakadınların cep telefonlarına iletiliyor.
o "Önce Kadın Yaşam Servisi"nde, kadının bakımlı bir yaşam sürmesi ve yaşam kalitesini artırması için gerekli bilgilerücretsiz mesajlar ile ceplerine iletiliyor.
Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Erkeklerin dünyasında Önce Kadın dedirten program, artık bu ülkenin kalkınma hamlesini, kadınıyla erkeğiyle beraber yapması gerektiğini bize gösteriyor"
İçinde bulunduğumuz yeni dünya düzeninde akıllı ekonomi ve bilgi ekonomisini iyi yakalamamız gerektiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,bunun için de herkesin bilgiyle donatılmasının, yaşam becerilerinin artırılmasının önemini vurguladı.
Bakan Şahin sözlerine şöyle devam etti: "Anadolu'nun çok yüksek bir bilgi birikimi var. Bunu medenileştirmek, tasarıma dönüştürmek ve bütün dünyaya uygun bir şekilde yayarak pazarlamak durumundayız. Üretim zordur ancak ürettiğiniz ürüne iyi bir pazar oluşturamazsanız, sürdürülebilir üretim sağlamanız mümkün değildir. Artık toptancı üretimdense bireysel üretimin çok daha fazla markalaştığı ve çok daha ekonomik gelir getirdiği yeni bir dünya düzenindeyiz. O yüzden el emeği dediğimiz alan dünyada artık yükselen bir değer. Elimizde böyle bir hazine var ancak bunu yeterince kalkınmanın bir parçası haline getiremiyoruz.
İşte bu yüzden Vodafone Türkiye ile bir araya gelerek bu hazineyi daha iyi nasıl pazarlayabiliriz diye düşündüğümüzde, öncelikle insanlara fırsat eşitliğini sağlayacak altyapının oluşturulması gerektiğini gördük. Özellikle kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak başta eğitim olmak üzere, sağlık ve istihdamda fırsat eşitliğini sağlamamız gerekiyor. İşte Teknolojide Kadın Hareketi Projesi ile beraber, önce bu eğitimin altyapısını oluşturduk. Şimdi eğitilmiş kadını kalkınmanın bir parçası yapmak durumundayız.
Bunu da Önce Kadın gibi projeler ile yapacağız. Kadının teknolojideki imkânlardan istifade edebilmesi için gelir adaletini sağlamamız ve bunu bir gelir fırsatına dönüştürmemiz gerekiyor. Bugün burada anlatılan program, kadınlarımıza ürünlerini nasıl pazarlayacaklarını, nasıl gelire dönüştüreceklerini ve sonuç olarak bunu nasıl sürdürülebilir kılacaklarını açıklıyor. Kadınlarımızı ekonomiye sokmamız, Türkiye'nin dünyanın en büyük on ekonomisi arasında yer alma hedefini gerçekleştirmemizi hızlandıracak. Kadın meselesinin sadece duygusal bir iş olmadığını, yalnızca kadınlar ile konuşulacak bir mesele olmadığını, bunun erkek dünyasında da ne kadar önemli bir tüketim boyutu olduğunu, ne kadar kazançlı olduğunu gördükleri için artık erkekler de "Önce Kadın" diyor. Erkeklerin dünyasında "Önce Kadın" dedirten program, artık bu ülkenin kalkınma hamlesini, kadınıyla erkeğiyle beraber yapması gerektiğini bize gösteriyor.
Serpil Timuray: "Daha iyi bir gelecek için 'Önce Kadın' diyoruz"
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Günümüzde kadının ekonomik ve sosyal yaşamda eşit ve güçlü bir biçimde var olması bütün dünyanın gündeminde öncelik almakta ve hatta "akıllı bir ekonomik model" olarak benimsenmektedir.
Araştırmalara göre, önümüzdeki 10 yıl içinde dünyadaki iş gücüne katılım potansiyeli bulunan 1 milyar kadın bulunmaktadır ve istatistikler 2020 yılında çalışma yaşına gelecek kadınların çok önemli bir kısmının gelişmekte olan ülkelerden olacağını göstermektedir. Toplumsal cinsiyet eşitliği kadın ve erkeğin eşit oranda istihdamı, kadının iş gücüne katılımının önündeki engellerin kaldırılması ve fırsat eşitliğinin getirilmesi, bugün her zamandan daha öncelikli bir konu. Vodafone Türkiye olarak, mobil iletişim teknolojilerine ilişkin global bilgi birikimimizi ve inovasyon gücümüzü, insan hayatına değer ve kolaylıklar sağlamak üzere bu konuda seferber ediyoruz. Yeni bir sosyal iş modeli ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın himayelerinde öncü bir adım atıyor ve Vodafone Türkiye olarak güçlü toplum, güçlü nesiller ve güçlü Türkiye için 'Önce Kadın' diyoruz.
Önce Kadın; bilgiye erişimde "Önce Kadın", iletişim ve teknolojiye erişimde "Önce Kadın", girişimcilik ve istihdamda da "Önce Kadın" demek. Amacımız kadınların eğitime, bilgiye, girişimcilik imkânlarına erişiminde teknolojinin bütün fırsatlarını sunabilmek ve bu sayede bölgesel ve sayısal uçurumların dezavantajlarını gidererek, onların ekonomik ve sosyal hayatta eşit olarak yer almalarına destek olmak. Üreten kadını girişimciliğe teşvik eden, girişimci kadını daha da geliştiren; kadına yönelik tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir program kurguladık. Bu vesile ile tüm paydaşlarımızı da "Vodafone Önce Kadın" programına katılarak bizler ile bu konuda amaç birliği yapmaya davet ediyorum.