Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

'Çürük Dişler Büyük Tehlike Saçıyor'

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Prof.Dr.Taner Yücel, diş veya diş etinde oluşan iltihabın kan dolaşımı yoluyla vücudun her yerine gittiğini belirterek, çürük dişlerin büyük tehlike saçtığını söyledi.

Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, diş veya diş etinde oluşan iltihabın kan dolaşımı yoluyla vücudun her yerine gittiğini belirterek, çürük dişlerin büyük tehlike saçtığını söyledi.

Ağız içindeki iltihabın eklemlere, kalbe, böbreğe ve mideye zarar verdiğini anlatan Prof. Dr. Yücel, "Kalp enfeksiyonlarında ağız içi enfeksiyonlarının etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sadece kalp değil, üst solunum yolu ve eklem enfeksiyonlarında, hamilelik sırasında meydana gelen düşük olaylarında ve doğan çocuğun düşük kilolu olmasında da ağız içi enfeksiyonlar rol oynuyor. Ağız ve diş sağlığınıza önem verin. Diş hekimine mutlaka görünün" dedi.

3 BİN 500 KİŞİYE 1 DİŞ HEKİMİ DÜŞÜYOR

Türkiye'de yaklaşık 24 bin diş hekimi bulunduğunu ve yaklaşık 3 bin 500 kişiye 1 diş hekimi düştüğünü vurgulayan Prof. Dr. Taner Yücel, gelişmiş ülkelere oranla diş hekimi sayısının az olduğunu belirtti. Batı toplumlarında yılda bir kişinin ortalama 3- 4 kez diş hekimine gittiğini kaydeden Prof. Dr. Yücel, Türkiye'de ise bu sayının yılda 1'i bile bulmadığını ifade etti. Toplumun hangi kesiminin diş hekimine gittiğine dair bir istatistik de bulunmadığını anlatan Prof. Dr.Yücel, "Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri'ne bir yılda 7 milyon kişinin gittiği biliniyor. Özel muayenehane ve kliniklere kaç kişinin gittiğine dair bir bilgi yok" diye konuştu. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title