Cündioğlu'nun Yorumuyla 'Şehir ve Bellek'
Dücane Cündioğlu'nu, 'Düşünce ve Sanatın Işığında Şehir ve Bellek' konulu konferansta, yarın Bursalı okurlarıyla bir araya getiriyor.
Bursa'ya yatırımlarıyla değer katan Büyükşehir Belediyesi, kentin kültürel ve sosyal yaşamına da ışık tutmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel faaliyetleri kapsamında Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 'Düşünce ve Sanatın Işığında Şehir ve Bellek' konulu konferansa ünlü yazar ve düşünür Dücane Cündioğlu konuşmacı olarak katılacak.
Son dönemde yazdıklarıyla gündemi en çok etkileyen entelektüel yazar, sıradışı kimliğiyle Bursa'da okurlarıyla bir araya gelecek. Vatandaşlar, programı ücretsiz olarak takip edebilecek.
Cündioğlu'nun, 8 Ocak Salı günü (YARIN) saat 16.00'da imza etkinliğiyle başlayacak olan programı, konferansla devam edecek. Cündioğlu, saat 19.00'da başlayacak olan konferansında ise 'Düşünce ve Sanatın Işığında Şehir ve Bellek' konusunu değerlendirecek. Kendini keşfetmek yolunda yazdıklarını uzun yıllardır okurlarıyla paylaşan Cündioğlu, düşünce yolculuğunu Bursalı takipçilerine de aktaracak.
Dücane Cündioğlu kimdir?
İstanbul, Üsküdar'da 1962 yılında doğan yazar ve düşünür Dücane Cündioğlu, 2 Nisan 1980 tarihinde başladığı yazı hayatına çeşitli dergi ve gazetelerde makaleler yazarak devam etti. 1981'de Kur'an ilimlerini temel uğraş alanı olarak seçti. Yorumbilim´in (İlm-i Tefsir) yanı sıra uzun yıllar Tarih, Dilbilim (İlm-i Belâğat), Düşüncebilim (İlm-i Mantık) ve Felsefe dersleri verdi. Bir dönem Berlin´de yaşadı. Şubat 1998'ten 2011´e kadar Yeni Şafak Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı.
1993'de Elmalılı Hamdi Yazır'ın 'Hak Dini Kur'an Dili: Kur'ân ve Meâli'ni hazırlayıp notlandıran yazarın 1995'ten itibaren yayımlanmış başlıca eserleri arasında; 'Başörtü Risalesi', 'Kur'anı Anlamanın Anlamı', 'Anlamın Buharlaşması ve Kur´an', 'Sözün Özü: Kelâm-ı İlâhî'nin Tabiatına Dâir', 'Sözlü Kültürden Yazılı Kültüre: Anlamın Tarihi', 'Türkçe Kur'an ve Cumhuriyet İdeolojisi', 'Kur'an, Dil ve Siyaset Üzerine Söyleşiler', 'Kur'an ve Dile Dâir', 'Tarih ve Siyasete Dâir', 'Kur'an Çevirilerinin Dünyası', 'Bir Siyasî Proje Olarak Türkçe İbadet', 'Hakikat ve Hurafe', 'Bir Kur'an Şâiri: Mehmed Âkif ve Kur'an Meâli', 'Cenâb-ı Aşka Dâir', 'PhiloSopiaLoren', 'Arasokakların Tarihi: Hatıralar ve Hatıratlar', 'Keşf-i Kadim: İmam Gazâlî'ye Dâir', 'Felsefe'nin Türkçesi: Cumhuriyet-Felsefe-Eleştiri', 'Düşünce Düşlenir', 'Âkif'e Dâir', 'Mehmed Âkif'in Kur'an Tercümeleri', 'Meşrûtiyet'ten Cumhuriyet'e Din ve Siyaset', 'Cemil Meriç: Bir Mabed Bekçisi/İşçisi/Savaşçısı', 'Daire´ye Dair', 'Göz İzi', 'Hz. İnsan' ve 'Ölümün Dört Rengi' yer alıyor.