Haberler

Cumhuriyet Başsavcısından Acı İtiraf

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve MEKSA Vakfı işbirliğinde “Emek bizden, gayret sizden, destek Sodes’ten” projesi kapsamında eğitim gören 36 gence sertifika verildi.

Adalet Bakanlığı Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve MEKSA Vakfı işbirliğinde "Emek bizden, gayret sizden, destek Sodes'ten" projesi kapsamında eğitim gören 36 gence sertifika verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleşen sertifika törenine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, İş-Kur Müdürü Necdet Karasevda, Uzman doktor Ahmet İnan, kursiyerler, kursiyerlerin aileleri, MEKSA Vakfı Başkanı Didem Demirkol ve davetliler katıldı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "misafirler bu toplantı hepimiz için çok önemli bir toplantıdır, sadece Adalet Bakanlığı, Başsavcılığın meselesi değil toplumun bir meseledir. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir toplantı.Uzaktan baktığınızda ne toplantıdır diyebilirsiniz, benim de istediğim bu aslında çünkü bu mesele sadece Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün altından kalkacağı bir şey değildir. Bu toplumun ürettiği bir sıkıntı,hasbelkader insanın işlemiş olduğu suçlardan dolayı ceza alan ve bir kısmı kapalı cezaevinde,bir kısmı açık cezaevinde ve bir kısmı denetimli serbest yasası tarafından toplumun içerisinde."

Kanun içerisinde müdürlük tarafından sosyal projeler ifa edildiğini anlatan

Ademoğlu, şöyle konuştu: "Bu aşamada sosyal projeler devreye giriyor toplum olarak bu yükün altına hep birlikte girmemiz gerekiyor. İl genelinde 4 bin şüpheli hakkında infaz işlemi gerçekleşmiş denetimli serbestlik müdürlüğümüz. Bin 200 hükümlü kamu kurum ve kuruluşlarında ücretsiz olarak çalışıyor, yani kapalı cezaevinde değil ama açıkta kamu kurum ve kuruluşlarında."

İKİ YILDA 50 BİN FİDAN DİKİLDİ

Hükümlüler tarafından 2 yılda 50 bin fidan dikimi yapıldığını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "bu çok önemli bir şey, 200 hükümlüyü elektronik kelepçe uygulaması ile takip ediyoruz,onları da evden takipleri yapılıyor, evde faaliyetleri devam ediyor ve uydudan ne yaparsa bilgimiz oluyor izliyoruz. Bunun yanı sıra 5 bin hükümlü ve ailesine rehberlik danışmanlık eğitimi verildi, 400 kişiye mesleki eğitim verilip meslek sahibi yapıldı. 350 eski hükümlü işe yerleştirildi."

Medeniyetler şehri Şanlıurfa'da bazı acı gerçeklerin olduğunun da altını çizen Ademoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bunların hepsini niye anlatıyorum? Geçen vahim bir durum tespit edildi Urfa ile ilgili, zaman zaman bunu dillendireceğiz çeşitli suçlar var bunlardan bir tanesi de uyuşturucu ile ilgili. Ciddi manada uyuşturucyla mücadelemiz var."

Eroin ve esrar kullanımın çok olduğunu ve kısa sürede böyle giderse karanlık noktalar olacağının altını çizen Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydoğru, sözlerine şöyle devam etti: "Geçen bir aile geldi yanıma ağlayarak. Evladı ile ilgili şikayetlerini anlattı. Şimdi biz kadim ve mülayim şehirde şöyle övünüyoruz. Gece 12'de nereye gitseniz ciğerinizi yersiniz, Balıklıgöl'de gezersiniz, hiçbir sıkıntı olmaz diyoruz. Ama son zamanlarda uyuşturucu tehlikesi var. Aileler dikkatli olmalı. Bildiğim kadarıyla uyuşturucuyla mücadele çalışmaları var."

Yapılan konuşmaların ardından mesleki eğitim gören kursiyerlere protokol tarafından belgeleri verildi. Program düzenlenen kokteyl ile son buldu.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, iki yıl içerisinde Herkesin Bir Mesleği ve Bir İşi Olmalı düşüncesiyle yaptıkları anlamlı projeler ile tesisatçılık, klima tamirciliği, kepçe, vinç, iş makinesi operatörlüğü, kaynakçılık gibi eğitimlerde 500 kişi eğitim gördü. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close