Cumhurbaşkanlığı Personeli İçin Eğitim
KKTC Cumhurbaşkanlığı'da çalışan yönetici asistanları; Büro Yönetimi ve Sekreterlik konularındaki mesleki bilgilerini güncellediler.
Her yerde, her konuda, her yaşa yönelik profesyonel eğitim merkezi DAÜ-Sürekli Eğitim Merkezi KKTC Cumhurbaşkanlığı ile imzalanan sözleşme gereği Cumhurbaşkanlığı'nda görev yapan üst kademe yönetici asistanlarına yönelik "Üst Kademe Yönetici Sekreterlik İletişimi" semineri düzenledi.
18 Kasım 2011 tarihinde başlayan eğitim, eğitmen Banu Lama tarafından iki gün boyunca DAÜ Bilgisayar Teknoloji ve Yüksek Okulu'nda (BTYO) verilerek, 21 Kasım 2011 tarihinde tamamlandı. KKTC Cumhurbaşkanlığı'da çalışan yönetici asistanları; Büro Yönetimi ve Sekreterlik konularındaki mesleki bilgilerini güncellediler.
Yönetici asistanının mesleki özelliklerini, iletişimin önemi ve yönetici asistanının büro hizmetleri konularının yoğun olarak irdelendiği eğitimin ilk gününde DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Araslı ve DAÜ - SEM Kordinatörü ve DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici hazır bulundu.
DAÜ – SEM Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Araslı yaptığı konuşmada; DAÜ'nün bulunduğu coğrafya içerisinde devasa bir kurum olarak tüm çalışanları ile el ele; gönül gönüle profesyoneliğe doğru hareket ettiğini ve güzide bir birimi olarak, DAÜSEM'in aynı paralellik içerisinde yeni seçilmiş yönetim kurulunun da bu anlayışla ve aynı eksende hareket edeceğini belirtti. Ayrıca Başkan Araslı SEM kadrosundaki "Bilgi Toplumları için Eğitim" yaklaşımı ile bireysel ve kurumsal sorunlara çözüm bulma adına DAÜ' nün yetkin insan gücünü eğitim talebinde bulunan tüm kişi ve kurumlara sunabilmek üzere farklı kategoride programlar dizayn etmekte olduklarını ve çok kısa sürede bu programların şu anki Cumhurbaşkanlığı programında olduğu gibi çok uygun ücretlerle, alanlarında en iyi seçilmiş ve iş deneyimine sahip öğretim elemanlarıyla sunulacağının altını çizdi. Eğitim talebinde bulunan kişi ve kurumların; yüzde yüz mutlu olmasını hedefleyen bir misyonla, özellikle de devlet kurumlarından gelecek tüm lojistik istekleri karşılayacaklarını belirtti. Araslı; "Herkese katıldıkları için teşekkür ederim ve işbirliğimizin en iyi şekilde devam etmesini temenni ederim, hepiniz tekrardan hoş geldiniz"şeklinde sözlerini tamamladı.
DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü ve SEM Kordinatörü Derviş Ekşici konuşmasında; KKTC'nin ilk ve tek devlet üniversitesi DAÜ'nün akademik bilgi birikiminin devlet kurumlarıyla ve kurum kuruluşlarla etkili ve tatminkar şekilde paylaşılmasının görevleri olduğunun önemine değindi. Ekşici, kurum, kuruluş ve bireysel başvurularda bulunanlara yönelik; seminerler, kurslar, sertifika programları, konferanslar, atölye çalışmaları ve yaz okulları eğitimlerini düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti ve bugüne kadar DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi'nden eğitim alan kişi sayısının 32.862, gerçekleştirilen proje sayısının ise 352 olduğunu belirtti. Ekşici, "Biz devlet üniversitesi, siz devlet çalışanlarısınız. Bu durumda siz memnun olursanız, biz başarılı oluruz, devlet başarılı olur. Sizin memnuniyetiniz bizim için çok değerli ve önemlidir" diye sözlerini tamamladı.
DAÜ-SEM genellikle diplomalı kişilerin bireysel ya da mesleki hedeflerini daha ileriye götürmek amacıyla aldıkları kursları, seminerleri ve programları düzenleyen bir eğitim merkezidir. KKTC Cumhurbaşkanlığı ve DAÜ Rektörlüğü'nün imzaladığı sözleşme gereği, Cumhurbaşkanlığı personeli, 18 Kasım 2011 – 17 Aralık 2011 tarihleri arasında DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi'nden "Üst Kademe Yönetici Sekreterlik İletişimi", Enformasyon ve İletişim Teknikleri", "Bilgisayar Ortamında Elektronik Arşivleme", "Güncel Basın Takibi ve Arşiv Sistemleri", "Microsoft Excel ve Word Eğitimi" konularında eğitimler alacaktır.