Haberler

Çukurova Üniversitesi'ndeki İhaleye Fesat Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla açılan davada aralarında eski rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu’nun da bulunduğu tutuksuz 48 sanığın yargılanmasına başlandı.

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla açılan davada aralarında eski rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun da bulunduğu tutuksuz 48 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Prof. Dr. Akınoğlu ve 29 sanık ile müştekiler ve avukatları katıldı.

Prof. Dr. Akınoğlu, 2005-2012 yıllarını kapsayan soruşturmada iddianameyi görünce şaşırdığını ve suçlamalara üzüldüğünü ifade etti. İddianamenin, bilirkişi raporlarına dayandırıldığını, bu raporların, kendi içinde çelişki ve hatalarla dolu olduğunu ileri süren Akınoğlu, bilirkişilerin emniyetin bünyesinden olduğunu ve bu ekibin birkaç defa da değiştiğini söyledi. Akınoğlu, "Kamu İhale Kanunu'nda açıkça imza yetkim olmadığı belirtilmesine rağmen bilirkişiler bunu bilmiyor. Rektörler, ihalelerden sorumlu değildir ve imza atma yetkisi yoktur. Bu konuda harcama yetkisi kime aitse o imza atmıştır. Yasaya göre rektörler idari açıdan sorumludur, mali açıdan sorumlu değildir" dedi.

Akınoğlu, rektörlüğü döneminde ihalelerle ilgili inceleme ve araştırma komisyonu kurduğunu, komisyondan gelen raporlara göre hareket ettiğini, ihalelerde eksik evrak varsa bundan ihale komisyonunun sorumlu olduğunu iddia etti.

Diğer sanıkların da suçlamaları kabul etmediği duruşmada müştekiler de ifade verdi.

Prof Dr. Alper Akınoğlu'ndan önceki dönemde rektörlük yapan ve duruşmaya müşteki olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Yalçın Kekeç ise ortada büyük bir usulsüzlük bulunduğunu iddia ederek sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme, sanıklar hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına, ÇÜ Rektörlüğü, Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun davaya müdahil olmasına karar verdi.

Ayrıca, bilirkişi raporunun beklenmesi ve celseye katılmayan sanıkların dinlenmesi için duruşma ertelendi.

48 sanık hakkında, "Üniversite ihaleleri ve hak edişlerin ödenmesinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı, zimmet suçu işlendiği, rüşvet, 6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından 7 ila 82 yıl hapis cezası isteniyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close