Çubuk, 8. Uluslararası Turşu Festivaline Hazır
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Çubuk'ta bu sene 50 bin ton civarında turşu üretimi yapıldı."
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Çubuk'ta bu sene 50 bin ton civarında turşu üretimi yapıldı. Sadece turşu üretiminden ilçeye yaklaşık 20 milyon liralık girdi sağlanıyor" dedi.
Çubuk Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene 13-14-15-16 Eylül tarihlerinde 8.'si yapılacak olan Uluslararası Çubuk Turşu v e Kültür Şenliği öncesinde yurtdışından şenliğe davet edilen üniversite öğrencileri ile birlikte şenliğin tanıtımını yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bereketli Çubuk ovasının tarımsal üretimde öne çıkmak istediğini söyledi.
Şenlik için 13 Avrupa ülkesinden davet edilen üniversite öğrencisi 30 genç ile birlikte turşu kuran Başkan Lokman Özden, sadece turşuculuk anlamında değil, diğer tarımsal alanlarda da önemli atılımlar yaptıklarını ifade etti. Çubuk'un üniversite şehri olmasıyla birlikte tarımsal değerlere de önem veren bir ilçe olduğunu ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "İlçemizde turşu çok önemli. Turşu tarımsal bir değer, ilçe ekonomisine katkı veren bir değer. Bunun yanı sıra Çubuk Ankara'nın yüzde 30 oranında etini karşılıyor. İlçenin tarımsal zenginliği havasından, suyundan ve Çubuk ovasının bereketinden gelmekte. Çubuk, Ankara'nın tarımsal faaliyetlerini büyük ölçüde karşılayan bir ilçe. Festivalin adını bu sene şenlik olarak değiştirdik. Meclis Başkanımız Cemil Çiçek'in tavsiyesi üzerine festivali şenlik olarak değiştirdik. 8.'sini düzenlediğimiz Uluslararası Turşu ve Kültür Şenliği'ni bu sene çok zengin içerikli olarak yapacağız. İçi boş bir şenlik değil. Bizim şenliğimiz tarımsal ürünlerin pazarlandığı, ticaretin olduğu bir şenlik. Aynı zamanda ilçedeki tüm STK'ların destek verdiği bir Kültür Meydanı da oluşturuldu. Kültür Meydanı'nda Çubuk'a dair ne kadar zenginlik varsa onları sergileyeceğiz" diye konuştu.
"50 BİN TON TURŞU ÜRETİLDİ"
Turşuculuktan ilçeye yaklaşık 20 milyon liralık bir girdi sağlandığının altını çizen Başkan Özden, "Bu sene 50 bin ton civarında üretim oldu. Bu çok ciddi bir rakam, inşallah seneye bu rakamı artırmak istiyoruz. Uluslararası düzeyde yapılan bu Turşu ve Kültür Şenliği kabul gördü. Beklenen bir etkinlik oldu. İlçe ekonomisine ciddi bir katkı yapıyor. Ziyaretçilerimiz sadece turşu değil, aynı zamanda et ve tarımsal üretimlerimizi de görme şansına sahipler. İçeriği zengin olan bir etkinlik. Çevre illerden ve yurtdışından misafirlerimiz geliyor. Sadece turşu üretiminden ilçeye yaklaşık 20 milyon liraya yakın girdi oluyor. İlçe ekonomisine çok ciddi bir katkısı oluyor" şeklinde konuştu.
"ÇİÇEKÇİLİKTE YALOVA'YA RAKİP OLACAĞIZ"
Kaymakamlık ve belediyenin destekleriyle özel sektör tarafından oluşturulan süs ve dış mekan çiçek seralarında incelemelerde bulunan Başkan Özden, "Yalnızca turşuculuk değil, aynı zamanda tarım sektörünün diğer alanlarında da çalışmalar yapılıyor. Kaymakamlık ve belediyemizin katkılarıyla süs ve dış mekan çiçek yetiştiriciliği yapılıyor. Çiçekçilikte Yalova'ya rakip olmak istiyoruz. Bereketli Çubuk ovası tarımsal üretimde de öne çıkmak istiyor" ifadelerini kullandı. - ANKARA