Çsm'de "Atatürk İlkeleri ve Anayasal Düzen" Paneli
Çankaya Belediyesi'nin Destek Verdiği ve Müdafaa-i Hukuk Vakfı ve Dernekleri'nin Düzenlediği 'Atatürk İlkeleri ve Anayasal Düzen' Konulu Panelde Gündemdeki Yeni Anayasa, Konukların Katılımıyla Masaya Yatırıldı.
Çankaya Belediyesi'nin destek verdiği ve Müdafaa-i Hukuk Vakfı ve Dernekleri'nin düzenlediği 'Atatürk İlkeleri ve Anayasal Düzen' konulu panelde gündemdeki yeni anayasa, konukların katılımıyla masaya yatırıldı.
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇSM) düzenlenen panelde Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz'ın yanı sıra hukukun önemli isimleri de bir araya geldi. Panel programı, Müdafaa-i Hukuk Dernekleri Genel Başkanı Ertuğrul Ersoy'un yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Ersoy, yeni Anayasa'nın hukukun kendini oluşturması yönünden önem taşıdığını hatırlatarak, söz konusu yeni Anayasa'nın Atatürk ilkelerine dayanmasını ve ilk üç maddenin korunmasını dilediklerini belirtti. Ersoy'un
ardından Müdafaa-i Hukuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yılbaş da böyle ciddi bir konuda bir araya gelmenin önemini vurgulayarak, her zaman için Milli Mücadele'nin göz önünde bulundurularak kararların alınması taraftarı olduklarını söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Danıştay Emekli Başkanı Nuri Alan, Yargıtay Emekli Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Mumcu ve Yargıtay Emekli 20. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Ferruh Atbaşoğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı panelde, 'Anayasa Değişikliği ve Yargı Bağımsızlığı', 'Siyasi Partilerin Anayasal Sorumlulukları', 'Parlamenter Demokrasi ve Cumhurbaşkanı Seçimi' ile 'Genel Seçimler ve Yüksek Seçim Kurulu'
başlıklarına değinildi. Sabih Kanadoğlu'nun değindiği 'Siyasi Partilerin Anayasal Sorumlulukları' başlığında, şimdi gerçekleşecek bir Anayasa değişikliğinin her iktidar değişikliğinde tekrarlanacağı ihtimali üzerinde duruldu. Panelin ardından konukların sorularına cevap verildi.
(MÜG-MAY-NÇ-Y)