Çözüm Süreci
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, ülkede yeniden bir gönül yapılanmasına ihtiyaç olduğunu, bunun elçiliğini yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, ülkede yeniden bir gönül yapılanmasına ihtiyaç olduğunu, bunun elçiliğini yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Taşgetiren, Başkan Vekili Beril Dedeoğlu, Sekreter Cemal Uşşak, grup üyeleri Erol Göka, Doğu Ergil, Hilal Kaplan, Celalettin Can ve Vahap Coşkun, Sivas'ta bir otelde basın mensuplarının çözüm sürecine ilişkin görüşlerini dinledi.
Taşgetiren, burada yaptığı konuşmada, Sivas'ın ziyaret ettikleri 10'uncu şehir olduğunu belirtti.
Ziyaretlerde edindikleri izlenimleri, hassasiyetleri ve kaygıları ilgili yerlerle paylaşacaklarını aktaran Taşgetiren, gelecek hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini ifade etti.
Taşgetiren, Ziyaretleri mayıs sonu, haziran başı gibi bitirmeyi planladıklarını, bu süre zarfında rapor oluşturmaya da çalıştıklarını söyledi.
Ülkedeki duygusal kırılmaların aşılması gerektiğini dile getiren Taşgetiren, bu sürecin duygu imarına yönelik bir yanı olduğunu, barış dilinin getirilmesi gerektiğini belirterek, "Bizim yeniden bir gönül yapılanmasına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bunun elçiliğini yapmaya çalışıyoruz" dedi.
-Diğer konuşmacılar-
Başkan Vekili Beril Dedeoğlu ise Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarını yeniden kazanma projesinin söz konusu olduğunu ve bu projenin herkesin birbirini hoş görerek hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Doğu Ergil de sorunun çözülmesi için yapılacak şeyin "taviz" olmadığını,
"eksikli bir demokrasinin" tekrar uluslararası standartlara kavuşması olduğunu dile getirdi.
Cemal Uşşak ise heyetin adının "irşat" veya "ikna" heyeti olarak algılanmasının yanlış olduğunu aktararak, kimseyi ikna veya irşat etmek üzere bir görevlerinin olmadığını bildirdi.
Hilal Kaplan da Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir uygulamanın yapıldığını, bunun da hükümetin halkın görüşlerini önemsediğini gösterdiğini ifade etti.
Erol Göka ise 30 yıldır bir musibetle uğraşıldığını, bu musibetle baş etmek için denenmedik yol kalmadığını, milletin artık vesayet değil, demokrasi istediğini kaydetti.
Göka, 'Akil İnsanlar Heyeti' isminden rahatsız olduklarını da Başbakan Erdoğan'a ilettiklerini dile getirdi. - SİVAS