Haberler

Çorlu TSO ve PERYÖN Trakya İşbirliği ile Zirve

Çorlu TSO ve PERYÖN Trakya İşbirliği ile Zirve
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu TSO ve PERYÖN Trakya İşbirliği İle Çalışma Hayatında Yeni Kanunlar Zirvesi Gerçekleştirildi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi işbirlikleri ile "Çalışma Hayatında Yeni Kanunlar ve Yargıtay İlke Kararları Zirvesi" 29 Ocak Salı günü Çorlu ve Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Özber ÇETİN Açılış Konuşması ile Zirveyi Açtı

Program sabah 09:30'da kayıtla katılımcılara kapısını açtı, PERYÖN Trakya Yönetim Kurulu Başkanı Özber ÇETİN'in açılış konuşması ile başladı. Başkan Özber ÇETİN, ticaret ve sanayi odaları ile yapılan bu iş birliklerinin arttıkça Trakya bölgesinin ve Çorlu'nun kalkınmasına çok fazla desteği olduğunu belirtti. Dernek, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve odaların bu tür etkinlikler ile güçler birliği oluşturacağını, her bir işbirliğinin gelecekteki büyüme adımlarından birisinin olduğunu bildirdi. PERYÖN olarak Namık Kemal Üniversitesi iş birliğinde birçok alanda sertifikalı uzmanlık programı açılacağını bildiren ÇETİN, insan kaynakları, kişisel gelişim, diksiyon ve iletişim tabanlı birçok konuda eğitim hedeflerini 2013'te hem üyelere hem de bölgeye açık bir şekilde gerçekleştireceklerini belirtti.

Yargıtay 9. Dairesi Onursal Başkanı Mustafa KILIÇOĞLU İlk Konuşmacı

Çalışma Hayatında Yeni Kanunlar ve Yargıtay İlke Kararları Zirvesi kapsamında misafir edilen Yargıtay 9. Dairesi Onursal Başkanı Mustafa Kılıçoğlu 4857 Sayılı İş Kanunu hakkındaki sunum ve anlatımıyla zirvenin ilk konuşmacısı oldu. 4857'de gerçekleştirilen bir çok gelişme ve değişime değinen Kılıçoğlu "İş kanunun amacının, işçinin temel haklarının sağlanması" olduğunu belirtti. Sunum ve anlatımlarının ardından soru – cevap alan Kılıçoğlu'nun konuşması ve sunumu katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Gülsevil ALPAGUT ile Sendikalar…

6356 Sayılı Toplu İş Sözleşmeleri ve Sendikalar Kanunu konulu sunumu ile sıradaki konuşmacı olan Gülsevil Alpagut, yeni kanundaki tüm değişiklikleri, geçici maddeleri, yönetmelikleri, sendika kurma, sendikaya üye olma, sendikal faaliyetler gibi bir çok konu ile ilgili en güncel bilgileri açıkladı.

Sevilen İş Hukukçusu Doç. Dr. Erdem ÖZDEMİR'den İş Sağlığı ve Güvenliği

6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği konusu kapsamında Çorlu ve Çerkezköy'de PERYÖN aracılığı ile birçok kez bir araya gelen ve Trakya'nın beğenisini kazanan İş Hukukçusu Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doç. Dr. Erdem Özdemir, Gülsevil Alpagut'un ardından "Çalışma Hayatında Yeni Kanunlar ve Yargıtay İlke Kararları Zirvesi"ndeki konuşmacılar arasında yerini aldı.

Erdem ÖZDEMİR 6331 Sayılı Yeni İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununun Hukuki Boyutunun anlatımı ile sunumlarına başladı. İş kazalarına ilişkin ilginç bir istatistiği ortaya koyan Özdemir, iş kazalarının yüzde 72'sinin 50'den az işçi çalıştıran yerlerde olduğunu, günde ortalama üç işçinin de bir şekilde iş kazası sebepleriyle hayatını yitirdiğini belirtti.İşveren ve işçinin kanun kapsamındaki hükümlülükleri konusunda katılımcıları bildiren Erdem Özdemir. Konuşmasını Çorlu bölgesinden memnuniyetlerini bildirerek bitirdi.

Son oturum olarak Mustafa Kılıçoğlu, Gülsevil Alpagut ve Erdem Özdemir bir araya geldiği soru-cevap oturumunda ise katılımcılara dinlediklerine ve yaşadıklarına yönelik kanuni çalışmalar hakkındaki soru işaretlerini giderdiler. Güzel bir zirvenin ardından bu zirveyi sahnede konuşmacı ve katılımcıların bir araya gelmesi ile oluşturulan kare ile ölümsüzleştirdiler…

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close