''Çocuklarınızın Hayal Dünyasına Tekme Atmayın''
Türkiye'nin en büyük kitap fuarı olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı'nda oyuncu anne lakabıyla tanınan Şermin Yaşar, sevenleriyle buluştu.
Yahya Kaptan Konferans Salonu'nda gerçekleşen "Çocukluğumdan Çocukluğuma" adlı söyleşide annelik deneyimlerini paylaşan Yaşar, çocuklarla nitelikli vakit geçirmenin püf noktalarını aktardı. Yoğun bir kalabalığa konusunu anlatan Yaşar, "Çocuğunuzun o kadar hayal dünyası geniş ki yerde yüzüyor. Çocuk diyor ki; 'Burası benim denizim yüzüyorum diyor.' Biz ise kalk oradan üstün kirlenir gibi cevaplar veriyoruz.Böyle eğitmek, çocukların hayal dünyasına atılan bir tekmedir" dedi.
"ÇOCUKKEN ÇOK LAF DİNLERDİM"
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'da ''Oyuncu Anne'' adıyla bir hesap açan, paylaştıkları sayesinde de dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Şermin Yaşar, konuşmasının başında çocukluk yıllarını anlattı. Yaşar, "Çocukluğumda en çok eleştiri aldığım özelliğim, bugün mesleğimin besin kaynağı oldu. Annem sürekli "Çok laf dinliyor, bayılıyor laf dinlemeye, iki kadın bir araya gelme, hemen dibimizde bitiyor, az kuytu kulak değil bu, bak bak bak dikti gene kulakları" diye diye bu özelliğimi pekiştirdiler. Bu olanlar da beni bugün yazar yaptı" dedi.
"ÇOCUKLARIN HAYAL GÜCÜNE ENGEL OLMAYIN"
Çocukların hayal gücüne engel olunmaması gerektiğini belirterek yapılan hatalarla alakalı çeşitli örnekler veren Yaşar, konuşmasına şöyle devam etti, "Mesela çocuğun o kadar hayal dünyası geniş ki yerde yüzüyor. Çocuk diyor ki; Burası benim denizim, yüzüyorum diyor.' Biz ise kalk oradan üstün kirlenir gibi cevaplar veriyoruz.Böyle eğitmek, çocukların hayal dünyasına atılan bir tekmedir. Onların elinden bir sürü şey alıyoruz böyle yaparak" dedi.
"ÇOCUKLARIMIZI BİZLER İNŞA EDİYORUZ"
Artık çocuklara masal anlatılmasını sevmeyen bir çoğunluğun olduğunu aktaran Yaşar, "Eskiden çocuklara masal anlatmak anneanne ve babaannelerin temel vazifelerinden biriydi. Yanlarına gittiğin zaman anın da anlatırlardı. Şimdi ise gidin İstanbul'a, Etiler'i gezin. Adım başı masal anlatıcıları bulursun. Çok güzel şeyler ama kendimizin de rahatlıkla yapabileceği şeyler. Evet, yorucu ama onlar çocuklukta bir kere oluyor. Dolasıyla çok kıymetli. Geri dönüp baktıklarında bizi nasıl hatırlayacakları çok önemli ve kendi çocukluklarını nasıl hatırlayacakları da çok önemli. Çocuklar kendileri büyüyorlar ama aslına bakarsanız onları biz inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.