Haberler

Çocukları Askerde Şüpheli Ölen Aileler, Vatandaşlıktan Çıkacak

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Başkanı Oktay Can, askerde şüpheli şekilde hayatlarını kaybeden askerlere, şehitlik verilmemesi halinde dernek olarak vatandaşlıktan çıkma kararı alacaklarını söyledi.

Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Başkanı Oktay Can, askerde şüpheli şekilde hayatlarını kaybeden askerlere, şehitlik verilmemesi halinde dernek olarak vatandaşlıktan çıkma kararı alacaklarını söyledi.

2009 yılında Tunceli'nin Hozat İlçesi Sarıtaş Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yaparken, intihar sonucu öldüğü iddia edilen er Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, 5 yıldır oğlunun intihar etmediğini, vurularak öldürüldüğünü ispatlamak için hukuk mücadelesi veriyor.

Tüm girişimlerine rağmen bir sonuç alamayan Oktay Can, kısa süre önce Antalya merkezli Şüpheli Ölümler ve Mağdurlar Derneği'ni kurdu. Dernek Başkanı Oktay Can, kendi oğlunun ve diğer ailelerin çocuklarının şehit sayılmasını, olayların aydınlatılmasını istiyor.

2012 yılında Muş'un Hasköy ilçesindeki jandarma karakolunda şüpheli şekilde hayatını kaybeden Uysal Doğan'ın mezarı başına gelen dernek üyeleri çocuklarının şehit sayılmasını istedi. Anne Gülizar Doğan gözyaşları içinde oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını öptü.

"SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ"

Burada konuşan Dernek Başkanı Oktay Can, "Elimize gelen son verilere göre vurularak ölen asker sayısı 2 bin 220 kişi. Bizler 5 yıldır meclise gidip geliyoruz. CHP, MHP ve BDP hepsi yasa teklifi ve soru önergeleri verildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan randevu talebimiz oldu hala cevap gelmedi. Bizde askerde şüpheli şekilde ölen aileler adına diyoruz ki, 2015 yılına kadar askerde şüpheli ölen ailelerin çocukları şehit kapsamına alınmazsa biz 100-150 kişi olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkma kararı alacağız. Buradan Başbakanımıza iletiyorum" diye konuştu.

Dernek Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Uysal Doğan'ın babası Rıza Doğan da dernek olarak vatandaşlıktan çıkma kararı alacaklarını söyledi. Doğan şöyle konuştu:

"Biz defalarca Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep ettik. Bugüne kadar hiçbir kurumdan randevu alamadık. Sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz."

Yapılan duanın ardından dernek üyeleri dağıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close