Çocuklara El Yıkama Alışkanlığı Aşılandı
Koç Üniversitesi Hastanesi ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğiyle 'Dünya El Yıkama Günü' kapsamında hayata geçirilen "Sağlık Elde Başlar Projesi" tamamlandı.
Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Süda Tekin'in danışmanlığıyla yürütülen proje kapsamında, Zeytinburnu bölgesindeki 14 ilköğretim okulunda 4 binden fazla çocuğa ulaşılarak, el yıkama eğitimi verildi. Projeyle, 1. sınıf öğrencilerine el ve tırnak temizliği öğretilirken, doğru el yıkama alışkanlığının kazandırılması da hedeflendi.
Koç Üniversitesi Hastanesi ve Zeytinburnu Belediyesi'nin işbirliğiyle 'Dünya El Yıkama Günü' kapsamında hayata geçirilen "Sağlık Elde Başlar Projesi" tamamlandı. Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Süda Tekin'in danışmanlığıyla yürütülen proje 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminde uygulanmaya başlandı.
Zeytinburnu bölgesinde bulunan ilkokullarda başlayan projeyle, 14 ilköğretim okulunda 4 binden fazla 1. sınıf öğrencisine ulaşıldı. Proje kapsamında, çocuklara el ve tırnak temizliği öğretilirken doğru el yıkama alışkanlığı kazandırılması hedeflendi. Proje uygulanırken çocuklara hijyen kitleri dağıtıldı.
İlk olarak Zeytinburnu bölgesinde bulunan Celalettin Gözüsulu İlkokulu'nda başlayan proje, Atatürk İlkokulu, Bozkurt İlkokulu, Dr. Reşit Galip İlkokulu, Fatma Süslügil İlkokulu, Celalettin Gözüsulu İlkokulu, Gazipaşa İlkokulu, Haluk Ündeğer İlkokulu, Merkezefendi İlkokulu, Nuri Paşa İlkokulu, Kazım Özalp İlkokulu, Saniye Sezgin Elmas İlkokulu, Veliefendi İlkokulu, Şehit Ömer Cankatar İlkokulu ve Ziya Gökal İlkokulu'nda devam etti.
El yıkamanın bir alışkanlık olduğunu vurgulayan Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Süda Tekin "Solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere pek çok enfeksiyonun bulaşma ve yayılmasında en önemli taşıyıcı faktör ellerimiz. Bu nedenle sık ve doğru el yıkama alışkanlığının çocukluk döneminde kazandırılması büyük önem taşıyor.
Alışkanlıkların küçük yaşlarda başladığına dikkat çeken Tekin, "Bizler bu projemizde hedef kitlemizi çocuklar olarak belirledik. Zeytinburnu bölgesinde bulunan okullarda çocuklara ellerini nasıl yıkamaları gerektiğini anlatıp, dağıttığımız hijyen kitleriyle sınıfta birlikte uygulamasını yaptık. Projemizin farklı ilçelerde bulunan okullarda da devam etmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz" dedi.
Koç Üniversitesi Hastanesi Hakkında
Koç Üniversitesi Hastanesi, Eylül 2014'te Koç Üniversitesi'nin eğitim ve araştırma hastanesi olarak faaliyete geçti. 2016 yılı itibariyle hastane, kapasitesini 404 tek kişilik yatan hasta odasına ve 73 yoğun bakım ünitesine (366 yetişkin ve 111 pediatrik) yükselti. 13 operasyon ve 14 müdahale odası ile 4000'den fazla operasyon gerçekleştirildi. 2016 yılı boyunca Koç Üniversitesi Hastanesi, 1600'den fazlası uluslararası hasta olmak üzere yaklaşık 6000 kişiye yatarak tedavi ve 65.000 kişiye ayakta tedavi hizmeti vermiştir.
220.000 m2'lik bir alanı kapsayan Sağlık Bilimleri Yerleşkesi; tıp okulu, hemşirelik okulu, araştırma laboratuvarları ve İleri Öğrenme Merkezi'ni kapsamaktadır. Sağlık Bilimleri Kampüsü, yenilikçi yaklaşımı ve Kuzey Amerika standartlarındaki dinamik ekibi ile sağlık sektöründe nitelikli insan kaynağının yaratılmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.
Dünya El Yıkama Günü
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF), 15 Ekim tarihini "Dünya El Yıkama Günü" olarak kabul etmiştir. Ancak tüm dünyada el yıkanma istenildiği kadar yaygın olan bir alışkanlık değildir. Bu nedenle bu özel günde bunun önemine vurgu yaparak sağlık açısından bunu bir alışkanlık haline dönüştürmek önemlidir. Bu günün amacı, bunun yalnızca bir günle sınırlı kalmaması, sabunla el yıkamanın yıl boyunca sürekli özendirilmesidir.