Haberler

Çocuk Köyü'ne 'Muhteşem' Destek

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Urla İlçesi'nde, Koruncuk Vakfı'nın Meral Okay anısına açılması planlanan Urla Çocukköyü tesislerinin temel atma törenine Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncuları da katıldı.

İzmir'in Urla İlçesi'nde, Koruncuk Vakfı'nın Meral Okay anısına açılması planlanan Urla Çocukköyü tesislerinin temel atma törenine Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncuları da katıldı. Halit Ergenç, yaşadığı talihsiz bir deneyim nedeniyle vakıfların projelerine sıcak bakmadığını ancak görüşlerinin Koruncuk Vakfı ile değiştiğini dile getirdi.

Urla İlçesi'ne bağlı Barboros Mahallesi'nde bugün, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı tarafından, 2011 yılında yayın hayatına başlayan Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaristi ve bir süre önce hayatını kaybeden Meral Okay anısına yapılması planlanan Urla Çocukköyü tesislerinin temel atma töreni düzenlendi. Törene, Dizinin yapımcısı Timur Savcı'nın eşi Banu Savcı, Vakfın Başkanı Figen Özbek, yardımcıları Berrin Yoleri ile Oya Karakimseli, Koruncak Vakfı üyeleri, İzmir Konucak Vakfı yöneticileri, Muhteşem Yüzyıl dizisi oyuncularından, Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Vahide Perçin, Nur Veziroğlu, Ozan Güven, Aras Bulut İynemli, Engin Öztürk, Selen Öztürk, Yüksek Ünal, Serkan Altunorak ve çok sayıda davetli katıldı. Daha önce bitirilmesi planlanan ancak mevcut eski yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi için tekrar inşa edilmesi nedeniyle yeniden projelendirilen tesislerin inşaat giderlerinin bir bölümünü Borsa İstanbul'un üstlendiğini kaydeden Koruncuk Vakfı Başkanı Özbek, tesisi yeniden hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özbek, projeye destek verenlere teşekkür etti.

KİMSESİZLİĞİ BİZ BİLEMEYİZ

Dizide Kanuni Sultan Süleyman'ı canlandıran usta oyuncu Halit Ergenç, kimsesizliği yalnızca kimsesiz olanların bilebileceğini kaydetti. Yaşadığı kötü bir tecrübe nedeniyle vakıf projelerine sıcak bakmadığını belirten Ergenç, "Ben Koruncuk Vakfı ile 4 yıl önce tanıştım. Çekim sırasında Nebahat Çehre bu vakıftan söz etti ve tanışmamı sağladı. Ben bazı talihsiz deneyimler nedeniyle bu tip projelere sıcak bakmıyordum. Ancak 4 yıldır çalıştığımız bu vakıf ve yöneticileri benim fikirlerimi değiştirdi. Her çocuğun bir kalbe sahip olduğu ve hepimiz gibi bir aileye ihtiyaç duyduğu, yalnızca karnını doyurmaktan öte sevgiyle hayata tutunması gerektiği unutulmamalı. Bence Koruncuk Vakfı'nın çalışmaları örnek alınmalı. Kimsesiz olmanın ne demek olduğunu kimsesiz olanların dışında kimse bilemez. Bu çocuklar 18 yaşına geldikten sonra da dışarıya atılmıyorlar, eğer isterlerse bu aile içinde kalabiliyor. Ben yaşadığım sürece bu amaca inandığım müddetçe hizmet vereceğim. Umarım beni duyanlar yardım ederler" diye konuştu. Dizide Valide Sultan'ı canlandıran Nebahat Çehre ise "Bir arkadaşım bu projeden bahsetti, ben de Halit Ergenç ile paylaştım, onun sıcak yaklaşımı beni çok duygulandırdı. Böyle projelere bir çakıl taşı bile koyabiliyorsak, sokak çocuklarına el uzatabiliyorsak ne mutlu bize. İnşallah açılışına da geleceğiz" dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar, "Muhteşem bir vakıf ve bu köyden desteğini esirgemeyen bu yüzyılın muhteşem oyuncularına teşekkür ederim. Bundan 34 yıl önce kurulan Koruncuk'un duyarlı projesi sayesinde Barbaros Çocukköyü yeniden hayat bulacak. Küçücük kızlar gülsün diye, başı okşanmayan oğullarımız kalmasın diye, çocuklarımızın gözlerindeki ışık hiç sönmesin diye, dünyaya iyilik mesajları veren Koruncuk'a yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bir Urlalı ve anne olarak, Belediye Başkanı olarak öncelikle Meral Okay'a ve sizlere, buraya sahip çıkacağıma, yalnız bırakmayacağıma söz veriyorum" dedi.

TEMELE NAZAR BONCUĞU BIRAKTILAR

Oyuncular, toplu fotoğraf çektirdikten sonra kurulan platformdan, tek tek temele harç koydu. Davetliler ve ünlü oyuncular, temele birer de nazar boncuğu bıraktı. Tören kokteylle sona erdi.

Urla Çococukköyü tesisleri, 10 villadan oluşacak. 110 çocuk kapasiteli tesiste, hizmet binası, eğitmen ve bakıcılar için alanlar, çocuklar için kültür merkezi, çocuk rehabilitasyon merkezi ve çocuk oyun alanları yer alacak.

2009 YILINDA KAPANMIŞTI

Barbaros çocuk köyü, 1996 yılında 'Türkiye'nin önrek projesi' olarak kurulmuştu. Yardımeverlerin, vakıf ve derneklerin desteklediği projede ayrı ayrı evlerde kalan 14-17 yaş arasındaki çocuklar özel eğitim bakıcı anneleriyle kalırken aile sıcaklığını da yaşıyordu. Ancak 2009 yılında burada kalan bazı çocukların köy müdürü ve dışarıdan bazı kişilerin tacizine ve tecavüzüne uğradığının ortaya çıkmasıyla köy kapatıldı, adli ve idari soruşturma başlatıldı, burada kalan çocuklar da devlet yurtlarına yerleştirildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close