Haberler
Ukrayna'nın bir kez daha ABD füzeleriyle saldırdığı Rusya'dan tedirgin eden açıklama

Ukrayna ABD füzeleriyle Rusya'yı vurdu! Tedirgin eden açıklama

İşte İsrail işgalinin en net görüntüsü

İşgalin en net görüntüsü

Esad son ana kadar bu evde bekledi! Etrafa saçılmış fotoğraflar dikkat çekti

Esad son ana kadar bu evde bekledi

İşte Esad'ın yanında götürdüğü milyarlarca doların kaynağı: Zehir fabrikası

İşte Esad'ın yanında götürdüğü milyarlarca doların kaynağı

Çin ve Rusya'dan Japon Denizi'nde Ortak Hava Devriyesi

Çin ve Rusya'dan Japon Denizi'nde Ortak Hava Devriyesi
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin ve Rusya, Japon Denizi üzerinde gerçekleştirdikleri stratejik hava devriyesinin 9'ncu kez yapıldığını duyurdu. Özellikle iki ülke hava kuvvetlerinin ortak eğitim ve operasyon kabiliyetini geliştirmeyi amaçlayan bu devriye sırasında, Güney Kore'nin bölgedeki askeri uçakları alarma geçti.

Çin ve Rusya savaş uçaklarının Japon Denizi (Doğu Denizi) üzerinde "stratejik hava devriyesi" uçuşları yaptığı bildirildi.

Çin Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, faaliyetin, iki ülke ordularının yıllık işbirliği planı kapsamında yürütüldüğü kaydedildi.

Açıklamada 9'ncu kez yapılan hava devriyesinin, iki ülke hava kuvvetlerinin ortak eğitim ve operasyon kabiliyetini test etmeyi ve geliştirmeyi amaçladığı belirtildi.

Çin Halk Kurtuluş Ordusunun ulusal medyaya servis ettiği fotoğraflarda, devriye uçuşunda Çin'e ait bir J-16 savaş jeti ile iki H-6N bombardıman uçağının, bir Rus Tu-95 bombardıman uçağına eşlik ettiği görüldü.

"Stratejik hava devriyesi" şeklinde nitelendirilen uçuşların hiçbir ülkenin hava sahasını ihlal etmediği bildirildi.

Güney Kore, savaş uçaklarını kaldırdı

Seul merkezli Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, 5 Çin ve 6 Rus savaş uçağının Kore Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'nin (KADIZ) doğu ve güney bölümüne girdiğini belirtmişti.

Güney Kore'ye ait savaş jetleri bölgeye sevk edilmişti.

Uluslararası hukukta tanımı bulunmayan ve herhangi bir uluslararası otorite tarafından denetlenmeyen, ülkelerce tek taraflı ilan edilen Hava Savunma Tanımlama Bölgesi (ADIZ), ülkenin tanımlı hava sahasını ihlal niyeti olmayan sivil uçakları kapsamına almıyor ancak bölgeye giren askeri uçaklar, potansiyel tehdit değerlendirilerek uyarılıyor.

Çin ve Rusya Hava Kuvvetleri, bu yıl ilk ortak hava devriyesini 25 Temmuz'da Bering Denizi üzerinde yapmıştı.

Kaynak: AA / Emre Aytekin - Güncel
500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title