Haberler
Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret çıkışı: Ortada dolaşan rakamları kabul etmek mümkün değil

Türk-İş Başkanı Atalay'dan gündem yaratacak asgari ücret çıkışı

Piyasaları alt üst eden sahte dolar skandalı akıllara Saddam'ın yaptığını getirdi

Sahte dolar skandalı akıllara Saddam'ın yaptığını getirdi

Çete ile anılan Güney Hastanesi'nin sahibi: Ortaokul mezunuyum, sigorta primim için hastaneyi satın aldım

İstanbul'un göbeğindeki hastaneyi bakın ne için satın almış

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yalçın hakkında yakalama kararı

Özel'in cezaevi ziyareti sırasında başkan yardımcısına operasyon

"CIN" Forumu'nun Kapanış Etkinliği

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Başkonsolosluğu, "CIN" Forumu'nun kapanış etkinliğine ev sahipliği yaptı!

Goethe Enstitüsü tarafından, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın destekleriyle düzenlenen "CIN-Cultural Innovators Network" (Kültürel Yenilikçiler Ağı) Forumu; Avrupa ve Akdeniz ülkelerinden 120 genç aktivisti, 3-9 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul'da buluşturdu. Katılımcıların, birlikte ürettikleri projelerle geleceğe ışık tutmayı hedeflediği forum; 8 Aralık 2012, Cumartesi akşamı Almanya Başkonsolosluğu'nda düzenlenen "Yarının Toplumlarının Gençlik Vizyonları" başlıklı kapanış etkinliği ile sona erdi. Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke ve MEN Bölge Başkanı Gabriele Becker'in konuşma yaptığı akşamda, genç aktivistlerin projeleri de sergilendi.

Kuzey ve Güney Akdeniz ülkelerinden, toplumlarının geleceğinin şekillendirilmesinde söz sahibi olmak isteyen 120 genç aktivisti buluşturan "CIN-Cultural Innovators Network" (Kültürel Yenilikçiler Ağı) Forumu; bir haftalık yoğun programının ardından geniş katılımlı bir etkinlikle sona erdi. Forum boyunca birlikte çalışan, proje geliştiren ve çalıştaylara katılan gençler, kapanış etkinliğinde; yenilikçi fikirlerini sunarak bunları uygulamak için teknik ve finansal destek alma imkanı da buldular.

8 Aralık 2012, Cumartesi akşamı Almanya Başkonsolosluğu'nda gerçekleşen "Yarının Toplumlarının Gençlik Vizyonları" başlıklı kapanış etkinliği; Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke ve MEN Bölge Başkanı Gabriele Becker'in konuşmaları ile başladı. CIN projesinin öyküsünün paylaşılması ve kısa değerlendirmelerin yapılmasının ardından, 2013- 2015 yıllarına dair Avrupa-MENA vizyonunun da görüşüldüğü etkinlik; "Gençliğin tanıttığı yeniliklerin potansiyeli ve sınırları-AVRUPA-MENA bölgelerinde Yenilik Koşulları" başlıklı interaktif panel ile devam etti. Mahir Namur'un moderatörlüğündeki panelde, Nadire Mater ve Melih Görgün ile projeye katılan gençlerden Zeyad Salem, Niccolo Milanese ve Martha Bouziouri de konuşmacı olarak yer aldı. Akşam, genç aktivistlerin projelerinin sergilenmesi ve basın mülakatları ile sona erdi.

"CIN-CULTURAL INNOVATORS NETWORK" (KÜLTÜREL YENİLİKÇİLER AĞI) HAKKINDA

Dünya, 2011 yılında, Arap Baharı'nın yanı sıra, Akdeniz'deki pek çok ülkede gençlerin çeşitli protestolarına ve işgal hareketinin başlangıcına da tanıklık etti. Adeta "kaynayan kazanlar"a dönen Avrupa ve Akdeniz ülkelerinde gençlerin; siyasete katılım için yenilikçi ve yaratıcı yollar aradığı, toplumlarının geleceğinin şekillendirilmesinde söz sahibi olmak istedikleri göz ardı edilemez bir gerçek olarak ortaya çıktı.

MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde ve Güney Avrupa'da bulunan Goethe Enstitüleri; bu gelişmelere kayıtsız kalmayarak, 2012 yılı başında Akdeniz Bölgesi ve Almanya'daki genç kültürel aktivistlere yönelik bir ağ ve kapasite geliştirme projesi olan "CIN-Cultural Innovators Network" (Kültürel Yenilikçiler Ağı) projesini başlattı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen CIN; Avrupa ve Akdeniz ülkelerine mensup gençlerin birbirlerini daha yakından tanımalarını sağlamak, siyasi, kültürel veya toplumsal gündemlerini desteklemek ve aralarında etkin bir iletişim ağı kurmak amacıyla gerçekleştirilen bir girişim olma özelliği taşıyor. Siyasi, toplumsal veya kültürel meselelerle aktif olarak ilgilenen genç yetişkinlerden oluşan katılımcılar; CIN Forumu sayesinde birlikte çalışma, proje geliştirme ve çalıştaylara katılmanın yanı sıra yenilikçi fikirlerini sunma ve bunları uygulamak için teknik ve finansal destek alma imkanına da sahip oluyorlar.

Goethe Enstitüleri'ne yapılan başvurular arasından seçilen, Kuzey ve Güney Akdeniz ülkelerinden genç aktivistlerden oluşan 20 kişilik çekirdek bir ekip; Haziran-Temmuz 2012'de; ilgili diğer organizasyon ve yenilikçilerle tanışmak üzere, Mısır, İtalya ve Almanya'ya gruplar halinde "Öğrenme Yolculukları" düzenlediler. Gençlerin toplumsal, kültürel, eğitsel ve siyasi çalışmalarında yeni ufuklar açan bu yolculuklar sonunda çekirdek ekip, edindikleri deneyim ve içgörüleri paylaşıp bir sentez oluşturma amacıyla Eylül ayında İskenderiye'de moderatör eşliğinde bir toplantı yaptılar. Toplantıda ayrıca, İstanbul'da gerçekleşecek CIN Forumu'nun programı, ana teması ve çalışmalarda ele alınacak konular belirlendi.

3-9 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul'da The Green Park Pendik Hotel'de gerçekleşen CIN Forumu'nda ise, toplam 120 genç; çekirdek grup önderliğinde bir araya geldiler. Avrupa'yı ve Yakın Doğu'yu birleştiren İstanbul'da buluşan katılımcılar; moderasyon eşliğinde düzenlenen paneller ve genel toplantılarda, İskenderiye'de düzenlenen Hazırlık Toplantısı'nda belirlenen gündem maddelerini görüştüler. Eğitim oturumları, katılımcılara gerekli teknik ve metotlarla ilgili becerilerini geliştirme imkanı verirken; forum, katılımcıların gruplar halinde oluşturup sunacakları projelerin, kendi aralarında oylanması ile sona erdi. Katılımcıların kendileri tarafından belirlenen 20 gençlik projesine; 2013 yılında Goethe Enstitüsü ve Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından teknik ve finansal destek verilecek.

Akdeniz'de uzun ömürlü ağlar kurulmasını amaçlayan CIN Forumu kapsamında ayrıca; oluşumun, gelecek yıllar için sivil toplum örgütlerinden destek almasını sağlayacak ilişkilerin de kurulması hedeflendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title