Haberler
Putin, açık açık tehdit etti: Sabrımız bir gün mutlaka tükenecek

Putin, ilk kez bu kadar açık tehdit etti! Sözleri yaklaşan savaşın habercisi

Türkiye'nin yanı başında şiddetli çatışma! Muhalifler adım adım ilerliyor

Türkiye'nin yanı başında şiddetli çatışma

Kırıkkale'de yere çöp atanlar güvenlik kameralarından tespit ediliyor

Bir ilde daha başladı! Caddede, sokakta kamera ile takip ediliyorlar

İstanbul'da sahte içkiden 2 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'da kabus yeniden hortladı: 2 kişi öldü, sayının artmasından korkuluyor

Cilvegözü'nde Tır Kuyruğu 15 Kilometreyi Buldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 15 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 15 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Reyhanlı Temsilcisi Hamit Şanverdi, uzun kuyruğun son günlerde Suriye ile ticaretin artmasından kaynaklandığını, nakliyeciler olarak ticaretin artmasından da memnun olduklarını söyledi.

Türkiye'nin Suriye'ye açılan kapılarından biri olan Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan günlük ortalama 250 TIR, yüklerini boşaltmak için Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgeye geçiş yaparken, yeni TIR'lar da gelmeye devam etti. UND Reyhanlı Temsilcisi Hamit Şanverdi, yaşanan yoğunluğun nedeninin Suriye ile ticaretin artmasından kaynaklandığını belirtirken, TIR'larda ağırlıklı olarak inşaat ve gıda malzemelerinin yüklü olduğunu söyledi.

Suriye ile ticaretin artmasından da memnun olduklarını ifade eden Şanverdi; "Cilvegözü'nde işlemler süratle yapılıyor. Ancak, her gün yeni araçlar geldiği için yoğunluk yaşanıyor. Bunun da nedeni son günlerde ticaretin artmasıdır. Şu anda 15 kilometrelik bir TIR kuyruğu var ve giden TIR'larda ise çimento, demir, sanayi ürünleri, çeşitli gıda maddeleri bulunuyor" dedi.

Sırada bekleyen TIR sürücülerinden Şanlıurfalı İbrahim Erten ise 8 gündür sırada olduğunu söyledi. Kapıdaki işlemlerden yana bir sıkıntısının olmadığını belirten Erten, kaçak akaryakıt denetimlerinden dert yanarak, "Aldığımız yükü tampon bölgede bulunan aktarma sahasına boşaltıyoruz. Taşıma bedeli olarak 500 dolar alıyorum. Sadece yakıt masrafım 130 litredir. Bana 500-600 lira kalıyor. Dönüşte ise Suriye tarafından mazot alıyoruz. Buda, yapılan denetimlerde kaçak muamelesi görüyor. Bu durumda kamyoncu ve TIR esnafı olarak mağduruz. Bize hiç olmazsa 100 litre hak tanısınlar. Aldığımız kira bedeli ile geçinmekte zorlanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title