Çıldır Ailesi'ne Çıldırtan Uygulama
Aydın’da havaalanı yapılması şartı ile 1956 yılında 500 dönüm arazisini Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü’ne şartlı olarak bağışlayan Mustafa Çıldır’ın Ailesi 3 kuşaktır bağışladıkları arazinin havaalanı olarak kullanılması için mücadele verirken şimdi de tabela şoku yaşadı.
Aydın'da havaalanı yapılması şartı ile 1956 yılında 500 dönüm arazisini Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü'ne şartlı olarak bağışlayan Mustafa Çıldır'ın Ailesi 3 kuşaktır bağışladıkları arazinin havaalanı olarak kullanılması için mücadele verirken şimdi de tabela şoku yaşadı. Havaalanı girişindeki ' Aydın Çıldır Havalimanı' yazısı da indirildi. Duruma tepki gösteren Çıldır Ailesi, "Şartlı hibe ettiğimiz arazi havaalanı yapıladığı gibi ismimiz de kaldırıldı" diye konuştular.
Dedesi Mustafa Çıldır'ın 1956 yılında araziyi havaalanı yapılması şartı ile bağışladığını kaydeden Mustafa Çıldır'ın torunu Mustafa Çıldır, "Dedem vefat ettikten sonra bu alanın bağış şartına uygun kullanılması için annem babam yıllarca mücadele etti. Annem vefat etti. Şimdi 3. kuşak olarak biz derdimizi anlatmaya çalışırken babam bir şok daha yaşadı. Maalesef görünür yerde olan ve ailemizin ismini taşıyan "Aydın Çıldır Havalimanı' yazısını da sökmüşler" diyerek duruma tepki gösterdi.
"Şartlı hibe ettik"
Araziyi hibe ederken şartlı hibeyi dönemin Aydın Valisi Enver Saatçigil'in de imzası yaptıklarını belirten Mustafa Çıldır, "Dedem Aydın'a eser kazandırmak amacıyla 1956 yılında şu anda Çıldır Havaalanı olarak bilinen bölgeden 500 dönüm arazisini havaalanı yapılması şartı ile önce Aydın Valiliği'ne ardından da protokol ile 10 Ocak 1957 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü'ne bağışlamış. Dedem bağışı yaparken tapu kaydına da 'Münhasıran Hava Meydanı olarak kullanılmak ve ileride Hava Meydanı olarak kullanılmaktan sarfınazar edildiği takdirde vahibe veya mirasçılarına rücu etmek ve Tayyare Meydanı isminin de Çıldır Hava Meydanı konulmak kayıt ve şartı ile hibe edilmiştir' diye yazdırmış. Şimdi bağışladığımız 500 dönüm alan havaalanı yapılmadığı gibi soy ismimizi de giriş kapısının üstünden indirdiler. Durumu iletmek üzere 7 Nisan günü Aydın2a gelen Cumhurbaşkanımız ile görüşecek idik. Valilik'te uzun süre bekledik. Cumhurbaşkanımız yoğunluk nedeniyle Valiliğe gelemediği belirtildi. Cumhurbaşkanımızdan ve tüm ilgililerden bağışın şartlarına uygun kullanılması konusunda yardım bekliyoruz. Ayrıca kapının üzerinde görünür şekildeki ismimizin kaldırılması çok zorumuza gitti. Bu uygulama dedemin kemikleri sızlatır" diye konuştu. - AYDIN