Haberler
Bomba iddia: Erdoğan, DEM-İmralı görüşmesi için Adalet Bakanı'na talimat verdi

Bahçeli'nin İmralı çağrısı sonrası Erdoğan'dan dikkat çeken talimat

TEM Otoyolu'nda trafiği felç eden kaza

TEM'de trafiği kilitleyen kaza! Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu

Döviz büroları ve kuyumculardan sahte dolar fırsatçılığı

Dolaşıma sokulan sahte dolarlar üzerinden akılalmaz yöntem

Kız meselesi yüzünden çıkan kavgada 3 genç hayatını kaybetti

Kız meselesinden çıkan kavga 3 genci hayattan kopardı

Çiftçilerden "İmece" Usulüyle Cami

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde çiftçilikle geçinen mahalle sakinleri, hayvanını, ürününü satıp katkı sağlayarak ve imece usulüyle çalışarak cami inşa etti.

ŞABAN KILIÇCI - Bursa'nın İnegöl ilçesinde çiftçilikle geçinen mahalle sakinleri, hayvanını, ürününü satıp katkı sağlayarak ve imece usulüyle çalışarak cami inşa etti.

İlçeye 12 kilometre uzaktaki Süpürtü Mahallesi sakinleri, eskiyip kullanılamaz hale gelen 65 yıllık camilerinin yerine yenisini yapmaya karar verdi.

Temeli 24 Ekim 2014'te atılan caminin yapımına vatandaşlardan bazıları ahırdaki hayvanını, tarladaki ürününü satarak destek verirken, bazıları da traktörüyle inşaata kum taşıdı, kol gücüyle çalıştı.

Bugüne kadar 1 milyon 200 bin liranın harcandığı 500 kişi kapasiteli cami inşaatında sona gelindi.

Cami, eksikleri bulunmasına rağmen ramazan dolayısıyla ibadete açıldı. Resmi açılış ise bayram sonrası yapılacak.

"El ele verdikten sonra, Allah'ın izniyle oluyor"

Muhtar İbrahim Arıkan, AA muhabirine, hasar gören 65 yıllık caminin yerine, imece usulüyle yenisini yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Mahalle sakinlerinin cami inşaatına farklı şekillerde destek verdiğini anlatan Arıkan, şöyle konuştu:

"Arsasını, hayvanını satıp katkıda bulunan oldu. Hurda topladık köyden. Buğday, ay çekirdeği verdiler. Cami inşaatında çalışan köylüler de oldu. Kum getiren, traktörüyle çalışan da oldu. El emeğiyle çalışan da oldu. Kavak, ağaç veren oldu. İnegöl bize yakın olduğu için sanayiden de çok sanayici arkadaşlarımızın katkısı oldu. Onların yardımlarıyla, köyün katkısıyla bu hale geldik."

Yaklaşık 150 bin lira borçları bulunduğunu dile getiren Arıkan, "16-17 ayda camimizi tamamlamayı düşünüyorduk. Şu anda ibadete açtık ama eksiklerimizden dolayı resmi açılış yapmadık. Caminin çevre düzenlemesinin ardından resmi açılışı yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Arıkan, "El ele verdikten sonra, Allah'ın izniyle oluyor. Camimiz depreme dayanıklı. Radye temel şeklinde yapıldı. Temelinde aşağı yukarı 30-35 ton demir var. 300-350 ton kadar beton gitti." ifadelerini kullandı.

Süpürtü Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necmettin Arıkan da bazı arkadaşlarının tarla satarak caminin yapımına destek verdiğini belirtti.

Kendisinin de büyükbaş hayvanlarını sattığını kaydeden Arıkan, hayırseverler ve iş adamlarının camiye desteklerini beklediklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel
title