CHP'li Yılmaz: Bütün Okulların İmam Hatipleştirilmesi Hızla Devam Ediyor
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, bu yıl tercih yapamayanlardan 40 bininin imam hatip, 95 bininin ise meslek liselerine yerleştirildiğini belirterek, "Eğitimin bilimsel, laik çağdaş yapısının ortadan kaldırılması, din eğitiminin Anayasa uyarınca kişinin ve velinin isteğine göre yapılması ilkesi ortadan kaldırılmıştır.
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, bu yıl tercih yapamayanlardan 40 bininin imam hatip, 95 bininin ise meslek liselerine yerleştirildiğini belirterek, "Eğitimin bilimsel, laik çağdaş yapısının ortadan kaldırılması, din eğitiminin Anayasa uyarınca kişinin ve velinin isteğine göre yapılması ilkesi ortadan kaldırılmıştır. Din istismarıyla bütün okulların imam hatipleştirilmesi hızla devam ediyor" dedi.
TBMM'de bir basın toplantısı yapan Yılmaz, düz liselerin ortadan kaldırılmasına ve TEOG'da tercih yapmayanların meslek liseleriyle imam hatip liselerine yerleştirilmesine öğrenci, veli ve öğretmenlerin tepkili olduğunu ifade ederek, bu yıl tercih yapmayanlardan 40 bininin imam hatip, 95 bininin meslek liselerine yerleştirildiğini, öğrenci ve velilerin isteklerinin göz önünde bulundurulmadığını söyledi. Yılmaz, "Eğitimin bilimsel, laik çağdaş yapısının ortadan kaldırılması, din eğitiminin Anayasa uyarınca kişinin ve velinin isteğine göre yapılması ilkesi ortadan kaldırılmıştır. Din istismarıyla bütün okulların imam hatipleştirilmesi hızla devam ediyor" iddiasında bulundu.
Toplantının sonunda gazetecilerin soruların yanıtlayan Yılmaz, Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesine ilişkin "Bir ülke dinleniyorsa ve 'dinlenmeye devam edilecek' deniyorsa, devletler hukukundan kaynaklanan haklarını kullanamayan Bakanlar Kurulu, ancak sömürge ülkenin memurları konumunda değerlendirilebilir" sözleriyle değerlendirdi. Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin çerçeve yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'nde dava açılmasına yönelik girişimlere destek verip vermeyeceğini de "Meclis'in yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na devredildiği, terör örgütünü meşrulaştırdığı ve CHP programına aykırı olduğu" gerekçesiyle karşı olduğunu sözlerine ekledi.
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un, Anayasa Mahkemesi'ne başvurulması için CHP Grup Başkanvekilliği'ne dilekçe verdiğini anlatan Yılmaz, "Bu talebin yanındayız ama 110 milletvekili imzası gerekiyor. Grup Başkanvekilliği yetkilidir. Diğer arkadaşlarımız ne yapacak bilemiyorum ama iptal davası açılması gerektiğini düşünüyoruz. Ne yazık ki sayımız yeterli görülmüyor" dedi. Yılmaz, sulh ceza hakimliklerinin kurulmasına imkan veren Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un iptali için Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açılmasını yerinde bulduğunu belirtti. Özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığını hatırlatan Yılmaz, "Belli tutuklama, takipsizlik, tedbir kararlarına itirazlara ilişkin kendinize bağlı özel yetkili sulh ceza hakimlikleri yaratıyorsanız, samimi olmadığınız ve siyasallaşmış yargı istediğiniz çok açık ve nettir" dedi.