Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Cezaevinden Rusya'ya Bornoz Ihracatı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Salihli ilçesindeki T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile bir tekstil firmasının iş birliği sonucunda ürettikleri bornozlar Rusya'ya ihraç edilen hükümlüler, bir yandan meslek sahibi olurken diğer yandan ise ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Manisa'nın Salihli ilçesindeki T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile bir tekstil firmasının iş birliği sonucunda ürettikleri bornozlar Rusya'ya ihraç edilen hükümlüler, bir yandan meslek sahibi olurken diğer yandan ise ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Kurum Müdürü Erkan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümlülerin tahliyeleri sonrasında normal yaşama adapte edip, meslek öğreterek iş sahibi yapmayı amaçladıklarını, kurumun kapalı bölümünde bir iş kolu açılabilmesi için Denizli merkezli bir tekstil firması ile irtibata geçtiklerini anlattı.

Firma yetkilisi Hayrullah Tekin'in bu talebi olumlu karşıladığını ve yapılan protokol çerçevesinde 12 hükümlüyle birlikte bornoz üretimine başlandığını dile getiren Keskin, hükümlülerin işlerine gösterdikleri ilgi sayesinde üretimde ciddi bir kalite ortaya çıktığını, bunun sonucunda üretimdeki hükümlü sayısını 50'ye çıkarma kararı aldıklarını kaydetti.

Hem ücret alıyor hem sigortaları yatıyor

Hükümlülerin sabah 08.00'de işbaşı yaptığını, öğle arasından sonra da 17.00'ye kadar çalışmaya devam ettiğini ifade eden Tekin, "Cezaevimizdeki bu faaliyetin asıl amacı, buradaki hükümlülerimizi meslek sahibi yapmak, bu işi biliyorlar ise kendilerini geliştirmeye olanak sağlamaktadır. Bunun yanı sıra hükümlülerimiz, tahliye olduklarında normal gündelik hayata veya iş yaşamına da daha kolay bir şekilde adapte olacaklardır. Hükümlüler, bu tekstil atölyesi sayesinde de hem günlük yevmiyelerini alıyorlar, hem de sigorta primleri kurumumuz tarafından karşılanıyor. Ayrıca burada çalıştıkları günlerde iaşeden herhangi bir ücret ödemiyorlar." diye konuştu.

Hedef günde 2 bin bornoz üretimi

Ht Grand Tekstil yetkilisi Hayrullah Tekin ise iki yıl önce Afyon Dinar Kapalı Cezaevinde bu çalışmanın benzeri bir protokol ile yine giyim üzerine hükümlülerle birlikte üretim yaptıklarını belirtti.

Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile hem hükümlülerin meslek sahibi olmaları hem de tahliyeler sonrası iş hayatına alışmaları için protokol imzaladıklarını ifade eden Tekin, "Şu anda 12 hükümlü günde 500 bornoz üretimi yapıyor. Hedefimiz 50 hükümlüyle günde 2 bin bornoz üretmek. Bu hedefe de ulaşacağımızdan eminim. Çünkü burada çalışan hükümlü kardeşlerimiz çok istekli ve yetenekli." dedi.

" Rusya'ya ihraç ettiğimiz bornozlar çok fazla ilgi görüyor"

Amaçlarının hem kuruma, hem devlete, hem de cezaevindeki hükümlülere fayda sağlamak olduğunu kaydeden Tekin, "Firma olarak birçok ülkeye ihracatımız var. Burada üretilen bornozları gerek yurt içinde, gerekse otel gruplarına pazarlıyoruz. Yurt dışında da Rusya bizim için çok etkili bir pazar. Şu anda burası küçük bir atölyede gibi görünse de amacımız burayı büyük bir fabrika haline getirmek. Çünkü buradan Rusya'ya ihraç ettiğimiz bornozlar çok ilgi görmeye başladı." ifadelerini kullandı.

"Tahliye olduklarında bizimle çalışacaklar"

Bornoz üretimine başlamadan önce hükümlülere eğitim verdiklerini belirten Tekin, şöyle devam etti:

"Bornoz üretimi konusunda eğitimlerimiz aralıksız devam ediyor. Mevcut üretimin yanı sıra periyodik olarak 25 gün sürecek bir eğitimimiz daha başlıyor. Verilen eğitim sayesinde üretimde de önemli bir artış oldu. Buradaki ekibimiz tam anlamıyla mükemmel. Hükümlü arkadaşlarımız, cezalarını tamamladıktan sonra fabrikalarımıza çalışmaya devam edecek. Zaten şu anda fabrikalarımızda, tahliye olduktan sonra çalışmaya devam hükümlü arkadaşlarımızda mevcut."

Tekstil firmasında ustabaşı olarak görev alan ve Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülere üretim ile ilgili eğitim veren Nurcan Yılmaz ise "Bir bayan olarak cezaevinde hükümlülere eğitim verecek olmaktan açıkçası tedirgin oldum. Ancak gördüm ki hepsi bir dost ve arkadaş. Şu anda da severek ve isteyerek burada görev alıyorum. Kurslarımız 2 ay sürecek." diye konuştu.

Cezaevinden Rusya'ya Bornoz Ihracatı
Kaynak: AA / Güncel
title