Cezaevindeki Oğlu İçin Cumhurbaşkanından Yardım İstedi
Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Beyoba Mahallesinde ikamet eden ve yaklaşık 2 yıldır Manisa T Tipi Cezaevinde yatan görme problemi olan 39 yaşındaki Yalçın Uğraş’ın ailesi yardım bekliyor.
Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Beyoba Mahallesinde ikamet eden ve yaklaşık 2 yıldır Manisa T Tipi Cezaevinde yatan görme problemi olan 39 yaşındaki Yalçın Uğraş'ın ailesi yardım bekliyor. 2 ayrı üniversite hastanesinden alınmış 'Hayatını tek başına sürdüremez' raporu olmasına rağmen cezaevinde tutulduğunu kaydeden Uğraş ailesi, görme problemi yaşayan Yalçın Uğraş'ın acilen ameliyat olmazsa gözlerini tamamen kaybedeceğini öne sürerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.
Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Beyoba Mahallesinde ikamet eden ve yaklaşık 2 yıldır Manisa T Tipi Ceza evinde yatan görme problemi olan 39 yaşındaki Yalçın Uğraş'ın ailesi yardım bekliyor. Elindeki Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine ait cezaevinde yaşamasının mümkün olmadığını gösteren bir rapor olduğunu ancak bunun İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından reddedildiğini belirten kardeş Engin Uğraş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek yardım istedi.
"Ev hapsi istiyoruz"
Cezaevindeki Yalçın Uğraş'ın 36 yaşındaki kardeşi Engin Uğraş, görme engelli ağabeyinin 2 yıldır Manisa T Tipi ceza evinde olduğunu, hiçbir ihtiyacını kendi başına göremediğini ifade ederek, "Ağabeyim banyo, yemek gibi ihtiyaçlarını kendi başına yapamıyor. Yardıma ve bakıma muhtaç. Manisa Celal Bayar Üniversitesinden aldığımız elimizde raporu var. Hayatını tek başına sürdüremez diye raporumuz mevcut ve buna rağmen Adli Tıp Kurumu tam tersi bir karar verdi. İki şeyin arasında çelişki var, bunun giderilmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan yardımcı olmasını istiyoruz. Abim cezaevi şartlarında çok kötü durumda. Yani en azından biz ev hapsi istiyoruz. Ev hapsi olursa bakımını annem, hanımı ve ben yaparız. Bunun gereğinin yapılmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz. Manisa CBÜ'nün ikili raporu var hayatını sürdüremez diye, göz damarlarında patlama riski var, hayati tehlikesi de var. Buna rağmen Adli Tıp'a gönderildiğinde bunun tam tersi bir rapor verilmekte. Bunun için dilekçe ile şikayetimizde bulunduk ama daha henüz gereği yapılmadı, çok zor durumda. Bize yardımcı olursanız çok seviniriz Cumhurbaşkanım" dedi.
Ağabeyinin 20 yaşında biz göz hastalığına yakalandığını ve görmesinin git gide kaybolduğunu belirten kardeş Engin Uğraş, ağabeyinin artık tam şekilde görmeyi kaybettiğini hiçbir işini yapamadığını, yemeğini dahi yanındaki koğuş arkadaşlarının yardımı olmadan yiyemediğini ve kardeşinin daha 6 yıl cezaevinde kalacağını kaydetti.
Öte yandan 3 Mart 2016'da İzmir 10. Ağır Ceza Özel Yetkili Mahkemesinde cezayı veren hakim Ali Sayın'ın da FETÖ/PDY operasyonları kapsamında cezaevine gönderildiğini işaret eden kardeş Engin Uğraş, bu konuda da mağdur olduklarını iddia etti.
"Gencecik bir insanın hayatı söz konusu"
Oğlu Yalçın Uğraş'ın Keratokonus hastalığından dolayı hızlı görme kaybı yaşadığını dile getiren 58 yaşındaki anne Sema Uğraş, "Oğlumun şu anda gözleri hiç görmüyor. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Manisa Devlet Hastanesi hepsi yatamaz raporu veriyorlar, şuanda ceza evinde oğlum. Yatamaz raporu aldığı halde Adli Tıp Kurumundan ret geliyor. Oğlumun göz damarları patlama derecesine geldi. Bir an önce Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum bir anne olarak gereğinin yapılmasını. 39 yaşındaki bir insanın gözler gidecek hayatı mahvolacak. Hiçbir işini kendi yapamıyor, yardım olmadan hiçbir şey yapamıyor fotoğraflarında da görüldüğü gibi bakışından da belli. Hiçbir yeri göremiyor, kapkaranlık dünyası. Eğer zamanında müdahale edilmezse gözlerde patlama riski var ve patlayacak. Ondan sonra hiç bir kornea nakli falan da olmayacak. Bu hükümlü olduğu için nakil yaptırmak istedi cezaevini, fakat hükümlü koğuşu yok. Bizim bulunduğumuz Manisa T Tipi cezaevinde yatıyor. Manisa Valiliği de araştırdı İzmir'de de bulunamadı. Hasta koğuşu olmadığı için oğlumun iki gün sonra hastaneden çıkması lazım, çıktıktan sonra da hijyenik bir ortamda en az 1 yıl hayatını devam ettirmesi lazım. Temiz ortam olmazsa tekrar gözlerini kaybedebilir. Nakil olsa bile risk devam edecek. Ben, Cumhurbaşkanıma sesimi duyurmak istiyorum, bir anne olarak onların da evlatları var, benim evladıma ya ev hapsi verilsin yada cezayı erteleme gibi bir şey yapılsın, gözlerini en azından kurtaralım. Gencecik bir insanın hayatı söz konusu yoksa ömür boyu kör kalması söz konusu. Gerekirse Cumhurbaşkanımızın yanına gidip bu konuyu anlatmak istiyorum" dedi.
Eşinin bakıma muhtaç olduğunu, cezaevinde gardiyanların ve arkadaşlarının yardımı ile durabildiğini kaydeden hükümlü Yalçın Uğraş'ın eşi 35 yaşındaki eşi Işıl Uğraş, 16 yaşında bir oğlu olduğunu dile getirerek, "Eşim kendi işini kendi yapamıyor, eşimi yargılayan ve cezayı veren hakim şuanda cezaevinde. FETÖ'cü bir hakimin verdiği kararla benim eşim şuanda cezaevinde. Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak istiyoruz, ne olur bize yardım edin. Sizlerin yardımına ihtiyacımız var. Ev hapsi ya da ceza ertelemesi en azından versinler. Eşimin bakımını biz üstlenelim, gerçekten çok zor durumdayız, lütfen bize yardım edin" dedi. - MANİSA