Haberler

Cezaevinde Yapılan Ürünler Mahkumlar İçin Satıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda mahkumlarca üretilip açık cezaevleri ile adliye kantinlerinde mahkumlar yararına satılmak üzere hazırlanan ürünler, Kahramanmaraş Adliyesinde sergilendi.

Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda mahkumlarca üretilip açık cezaevleri ile adliye kantinlerinde mahkumlar yararına satılmak üzere hazırlanan ürünler, Kahramanmaraş Adliyesinde sergilendi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, adliyedeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, ceza infaz kurumlarını atıl yerler olmaktan çıkartıp üretime katkı sunan birimler haline getirme yolunda olduklarını söyledi.

Kahramanmaraş Kapalı E Tipi Ceza Kurumunun iş yurdu atölyesi olarak, unlu mamüller, tatlıcılık, bakırcılık ile terzi atölyesi alanlarında faaliyette bulunulduğunu dile getiren Yazıcı, buralarda 15 hükümlü ve tutuklunun üretime katkı sunduğunu belirtti.

Geçen yıl sonu itibari ile bu birimlerin 134 bin lira civarında net kar elde ettiğini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Kamuoyunda bu ürünler rağbet görmektedir. İstanbul Kadıköy'de düzenlenen fuarda 46 bin liralık bir satışla kendi rekorlarını arkadaşlarımız kırmışlardır. Bakırcılık ve el sanatları atölyemizde 10 hükümlü burada el becerileri ile ortaya koydukları ürünleri satışa arz etmektedirler. Kahramanmaraş'ın el sanatlarını da içinde barındıran faaliyetleri hükümlü ve tutuklu arkadaşlarımız çok güzel bir şekilde ortaya koymaktadırlar. Burada bakır sürahi, tava, Osmanlı mangalı ve ev gereçleri günlük kullanıma ve süs eşyası olarak da kullanılabilecek. Bu ürünler, halkımız tarafından büyük ilgi görmekte."

Yazıcı, terzi atölyesinde 8 tutuklu ve hükümlünün nevresim takımı, elyaf yastık, atlet, yastık kılıfı gibi ürünler ürettiğini, bunların da Türkiye'de birçok kapalı ceza evlerinde, açık ceza infaz kurumlarında kantinlerinde satıldığını belirtti.

Mahkumların meslek sahibi olmalarının önemine dikkat çeken Yazıcı, "Tüm bu atölye faaliyetlerine katılan tutuklu ve hükümlülerimiz yarın ceza infaz kurumundan tahliye olduklarında, dışarıda iş bulma veya iş yeri açma noktasında kazanmış oldukları iş becerileri nedeniyle büyük kolaylıklar yaşayacaklardır. Bu faaliyetlerin hükümlü ve tutukluların kazandıkları değerler itibari ile bir daha suç işlemeleri yönünde büyük fayda sağlayacağına inancımız sonsuzdur." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, mahkumların ürettiği bakırcılıktan süs eşyalarına, bez bebeklerden yastıklara, çörek ve tatlılardan baharat ürünlerine kadar olan ürünlerin yer aldığı stantlar gezildi.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Başkanı Burhanettin Gül, Adalet Komisyonu Başkanı Timuçin Dedeoğlu, Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Metin Akkaya, savcı ve hakimlerin de katıldığı sergide, katılımcılar ürünlerden satın alarak mahkumlara katkı sağladı.

Kaynak: AA / Güncel
'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Tunceli'de kayyum gerginliği! Polis barikatını aşmak istediler

Polisle kalabalık arasında arbede çıktı

Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

İşte İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

title