Haberler

Çevreci Caminin Örnek İmamı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'deki "çevreci cami" unvanına sahip Dar ül Hadis Camisi'nin 17 yıllık imam hatibi Eroğlu, cami dışında da insanları bir araya getirmek için yaptığı çalışmalar ve sosyal yönüyle dikkat çekiyor Cami cemaati arasında futbol turnuvaları, masa tenisi karşılaşmaları ve güreş müsabakaları düzenleyerek.

CİHAN DEMİRCİ - Edirne'deki Dar-ül Hadis Camisi'nin 17 yıllık imam hatibi Mahmut Eroğlu, cami dışında da insanları bir araya getirmek için yaptığı çalışmalar ve sosyal yönüyle dikkat çekiyor.

Cami cemaati arasında futbol turnuvaları, masa tenisi karşılaşmaları ve güreş müsabakaları düzenleyerek kaynaşmalarını sağlayan Eroğlu, "çevreci cami" unvanı bulunan caminin kültür merkezine sahip olması için çalışıyor.

Yirmi yıllık din görevlisi Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başladığında cami ve çevresinin kötü bir durumda olduğunu söyledi.

Caminin kötü görüntüsünün kendilerini hep üzdüğünü ve bu konuda bir şeyler yapmaya karar verdiklerini belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Cemaatimizle el ele verdik. Dernekleşme çalışmaları yaparak camimiz için faaliyetlere başladık. İlk başta çevre düzenlemesini ele alarak işe başladık. Camimiz, her türlü otun ve yılanın büyüdüğü mezbelelik bir durumdan çıkarak, Türkiye'de üç kez 'en çevreci cami' ödülünü alan, gurur duyduğumuz, gören insanların bir daha görmek istediği böyle mükemmel bir görüntü kazandı."

Eroğlu, camide çevre düzenlemesinin yanı sıra farklı çalışmalar da yapması gerektiğine inandığını ve toplum yararına sosyal çalışmalara destek vermeye başladığını vurguladı.

"Camimize bir sosyal tesis kazandırdık"

Eroğlu, yardımseverlerin katkılarıyla camide birçok yenilik yaptıklarını söyledi. Camiye bir de sosyal tesis kazandırdıklarını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Sosyal tesisimiz, bir kültür merkezi gibi oldu. İçerisinde 5 bilgisayarın olduğu, bir kütüphane ve sohbet odası oluşturuldu. Camiye gelen gençlerimize o yıllarda internet erişimi sağlandı. Sonra bu alanımızda bir mutfak oluşturuldu. Edirne'nin marka şehir olması, Osmanlı'ya başkentlik yapmış olması, Türkiye'nin her yerinden insanın gelmesine vesile oluyor. Yardımseverlerin katkısıyla misafirlerimize ücretsiz çay ikramlarına başladık. Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır geleneğince biz buna devam ediyoruz. Bunların dışında ramazan aylarında her akşam açık havada zengin ve fakiri buluşturarak 200 kişilik iftar yemekleri düzenledik."

Eroğlu, bir imamın toplumun birleştirici unsuru olduğunu, bu nedenle cami cemaatini bir araya getirmek ve kaynaştırmak için futbol turnuvaları, masa tenisi karşılaşmaları ve güreş müsabakaları düzenlediklerini dile getirdi.

Evlenecek çiftlerin, düğün fotoğrafları için "çevreci cami" ödülü alan Dar-ül Hadis Camisi'ni  stüdyo olarak da kullanabildiğini aktaran Eroğlu,  Dünya Engelliler ve Edirne Bedensel Engelliler Derneği ile de çeşitli faaliyetler yürüttüklerini anlattı.

Eroğlu, cami cemaati ve yardımseverlerin katkılarıyla Edirne'deki birçok tarihi eser, çeşme ve anıtın onarımını sağladıklarını ifade etti.

"Camide de dışarıda da görevlerimiz var"

Eroğlu, bir imam hatibin sadece caminin içerisinde değil, hastanede, cezaevinde, fakir ve zengin evinde de görevleri olduğunu söyledi.

Yırtık ayakkabıyla dışarıda top oynayan bir çocuğu gördüğünde de kendisinde sorumluluk hissettiğini dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bizim amacımız Rabbimizin rızasını, milletimizin duasını kazanmaktır. Camimizin çevre ve kültür vakfını hayata geçirmek için çalışıyoruz. Kültür merkezi yapılıyor. Türkiye'de, kültür merkezi olan ilk camilerden olacağız. Kültür merkezimizin bünyesinde aşevinden, büyük kütüphanesine, Kur'an kurslarından, nikah salonlarına, çok amaçlı salondan, ikram salonlarına kadar fonksiyonlu bir bina yapacağız." - Edirne

Kaynak: AA / Güncel
title
Close