Haberler

Cerebral Palsy'li Özel Çocukların 23 Nisan Coşkusu

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cerebral Palsy'li çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı özel gösterileri ile kutladı.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı bünyesinde yer alan Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları'nda eğitim gören Cerebral Palsy'li çocuklar, kendi hazırladıkları özel gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Yaşları 6 ila 13 arasında değişen birbirinden özel 65 Cerebral Palsy'li çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kendi hazırladıkları gösterilerle 20 Nisan Cuma günü Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları'nda kutladı. Çocuklar bir yıl boyunca hazırladıkları gösterilerini büyük bir heyecanla sundu.

Çocukların coşkusundan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin, "Vakfımızın bünyesinde eğitim gören birbirinden özel çocuklarımız, Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu özel ve anlamlı gün için hazırladıkları gösterilerini bizlere sundular. Normal gelişim gösteren yaşıtlarına göre çok daha fazla çalıştılar, daha çok emek verdiler. Belki diğer çocuklar gibi şarkı söyleyemediler, zıplayıp koşamadılar ama rengarenk bir programla karşımıza çıktılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

CEREBRAL PALSY (CP) NEDİR?

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2013 yılında açıkladığı rakamlara göre dünya genelinde 17 milyon Cerebral Palsy'li olduğu bilinmektedir. Cerebral Palsy; hareketi programlayan, başlatan ve düzenli olmasını sağlayan beyin ve beyinciğin zarar görmesi sonucu oluşan fiziksel bir engellilik durumudur. CP ilerleyici değil; ancak hayat boyu özel eğitim ve rehabilitasyon gerektirmektedir. Türkiye'de de her 8 saatte bir Cerebral Palsy'li çocuk dünyaya gelmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close