Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Ceo Club Toplantıları

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Öğüt: "Sosyal inovasyon artık bir seçenek değil, şirketlerin devamlılığı ve sürekliliği için önemli bir konu" Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ülker: "Yaklaşık olarak 1.200 dağıtım aracını trafikten çektik. Bu, karbon ayak izine katkısı olduğu kadar.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, sosyal inovasyonun artık bir seçenek değil şirketlerin devamlılığı ve sürekliliği için önemli bir konu olduğunu belirtti.

Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde düzenlenen CEO Club buluşmaları, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ile Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Sosyal İnovasyon Zirvesi" ile devam etti.

Açılışta konuşan Öğüt, toplantının konusu olan "Sosyal İnovasyon"un önemine işaret ederek, sosyal inovasyonun artık bir seçenek değil herkesin yapmak zorunda olduğu, şirketlerin devamlılığı ve sürekliliği için önemli bir konu olduğunu söyledi.

Sosyal inovasyon konusunda, müşterilerin, çalışanların ve tedarikçilerin daha aktif olunmasını istendiğini anlatan Öğüt, "Bu gerçeğin altında yatan en büyük nedenlerden bir tanesi de dijital dönüşüm. Daha bağlantılı bir yaşam, herkesin bilgiye daha kolay ulaşmasını, kendi seslerini daha kolay duyurmalarını, daha şeffaf ve daha talepkar olunmasını sağlıyor" dedi.

Genişbant ve özellikle mobil iletişimin hayatın her alanında dramatik, kökten değişimler yaratma potansiyeline sahip olduğunu aktaran Öğüt, bu nedenle Vodafone Türkiye'nin sosyal inovasyon konusunda özellikle iletişim teknolojilerini kullanarak, Türkiye'de her birey ve kurum için "küçük mucizeler" ile daha iyi bir geleceğe ilham verme misyonuyla çalıştığını anlattı.

Öğüt, Vodafone Türkiye olarak bu konuda yaptıkları çalışmaların detaylarına ilişkin katılımcılara kısa bilgiler vererek, Türkiye'deki dijital dönüşümü hızlandırmak istediklerini kaydetti.

Toplantı kapsamında, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen'in moderatörlüğünde düzenlenen "Sosyal İnovasyon Zirvesi 2014" panelinde, GE Türkiye Üst Yöneticisi Canan Özsoy, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Arçelik Üst Yöneticisi Levent Çakıroğlu ve Hitachi Europe Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Dieter Rennert, şirketleri özelinde ve global ölçekte sosyal inovasyonun önemi ve bu kapsamda yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

-"Ultrason cihazını cepte taşınabilir hale getirdik"

GE Türkiye Üst Yöneticisi Özsoy, şirket DNA'larında bulunan, insanların neye ihtiyacı varsa onu yapma özelliklerinden hiç vazgeçmediklerini belirterek, "Sosyal inovasyona baktığımızda 3 önemli karakteristik görüyoruz. Bunlar sürdürülebilirlik, verimlilik ve erişilebilirlik. Önemli olan insanların ihtiyacı olan çözümleri onlara erişilebilir şekilde sunabilmek" dedi.

GE çatısı altında sosyal inovasyon konusunda yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler veren Özsoy, şunları anlattı:

"Örneklendirmek gerekirse, ultrason cihazları sağlıkta ve tanıda çok işe yarayan cihazlar. Özellikle gebelik takibinde son derece önemli ve hayat kurtarır nitelikte. Bugün hala maalesef her dakika dünyada bir kadın gebelikten dolayı hayatını kaybetmekte, bunun önemli bir kısmı da Afrika kıtasında olmakta. Halbuki bu önlenebilir bir şey. Ultrason cihazları erişilebilir olsa, daha ucuz olsa, teknolojisi daha kolay kullanılır olsa, bu ölümlerin pek çoğunu önlemek mümkün. Bu nedenle GE'nin uzmanları ultrason cihazını cepte taşınabilir hale getirdiler."

GE'nin yapılanması içinde sosyal inovasyonun ayrı bir birim olarak konumlandırılmadığını belirten Özsoy, buna karşın mümkün olan her yerde kullanılan, her çalışmanın içinde barındırılan bir parça olarak şirket içinde yer aldığını söyledi.

"1.200 dağıtım aracımızı trafikten çekerek, sosyal inovasona katkı sağladık"

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, sosyal inovasyon konusunda çalışanlarının konuya katılımını sağlamak amacıyla şirket içinde yaptıkları çalışmaları ve "Akıl Küpü" projesini anlatarak, şirket çalışanlarının bu konuya katılımının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Ülker, yaptıkları şirket satın almaları ve birleşmeleri neticesinde, farklı kültürlerin bir araya getirildiğinden bahsederek, bu kapsamda kültürler arası sosyal inovasyonun yerine ve önemine dikkati çekti.

Godiva'nın satın alma sürecinde yaşananları Ülker şöyle anlattı:

"Bu konuda birtakım konuşmalar oldu, 'Nasıl bir yönetim modeli olacak şirkette?, 'Aileden kim gidecek, kim denetleyecek?' gibi sorular geliyordu. Murat Bey'in o tarihte bu sorulara verdiği 'O şirketin halihazırda bir CEO'su var, bir yönetimi var o yönetim devam edecek' cevabı çok etkileyiciydi. Sadece bir Denetim Kurulu oluştu, ancak günlük işleri o şirketin Yönetim Kurulu yapmaya devam etti. Yıldız Holding ve Godiva iki farklı şirket olarak denetlendiler ve böylece iki farklı kültür çatışmasının önüne geçilmiş oldu."

Farklı coğrafyalardaki kültürleri anlamanın ve farklı kültürlerde çalışanların fikirlerinin şirket çalışmasına entegrasyonunun önemli olduğunu dile getiren Ülker, ancak bunlar göz önünde bulundurulduğunda fark yaratmanın mümkün olabileceğini söyledi.

Sosyal medyanın Yıldız Holding için öneminden de bahseden Ülker, buraya yapılan yorumları okumak ve değerlendirmek için ayrı bir ekiplerinin olduğunu paylaştı.

Ülker, şirket olarak dağıtım ağlarının çok güçlü olduğunu belirterek, "Son yıllarda bunun bir handikaba döndüğünü, zarar verdiğini gördük. Satışımızı, ürün çeşitlerimizi konsolide ettik, ciddi bir araç tasarrufu sağladık. Yaklaşık olarak 1.200 dağıtım aracı trafikten çekilmiş oldu. Karbon ayak izine katkısı olduğu kadar İstanbul trafiğine de rahatlatıcı bir unsur teşkil etti. Sosyal inovasyon her alanda sağlanabiliyor" diye konuştu.

"İnovasyon global büyümemizin, genişlememizin anahtarlarından biri"

Arçelik Üst Yöneticisi Levent Çakıroğlu da, inovasyonla süreçleri daha verimli yönetmeyi ve faaliyette bulundukları her pazarda tüketici beklentilerini analiz ederek ürünlerde fark yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Cirolarının yüzde 60'ını Türkiye dışındaki faaliyetlerden elde ettiklerini ifade eden Çakıroğlu şöyle devam etti:

"100'den fazla ülkede ürünlerimizi sunuyoruz. İnovasyon bizim bu global büyümemizin, genişlememizin anahtarlarından biri. İnovasyonun teknolojideki ayağı, 1990'ların başında Arçelik'te çok yoğun olarak yer alan ve hiçbir dönemde bu konudaki yatırımlardan fedakarlık yapmadığımız bir konu. İnovasyonu tetikleyen diğer unsur olan pazar da bizim için çok önemli. Girdiğimiz her pazarda tüketiciyi bire bir anlamaya çalışıyoruz. Bir yandan teknoloji, diğer yanda pazar Arçelik'te pek çok yenilikçi fikri ortaya çıkarıyor." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel
title