Haberler

Ceo Club Buluşmaları

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş: "Bankacılık açısından da önemli bir paradigma değişimi yaşanıyor.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Bankacılık açısından önemli bir paradigma değişimi yaşanıyor. Artık bankacılık banka dışına taşıyor" dedi.

Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist Dergileri öncülüğünde düzenlenen CEO Club buluşmaları kapsamında "Dijital Dönemde Liderlik ve Strateji" konulu bir toplantı düzenlendi.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, panelde yaptığı konuşmada, internet ve bilgi çağının getirdiği paradigma değişikliğinin çok daha verimli ve hızlı bir etkileşim olanağı sağladığını, bankacılığın da bunun dışında kalamayacağını söyledi.

Şubelerine sadece özel bankacılık, yatırım bankacılığı veya proje finansmanı için gelen müşteriler devam etse de bankacılıkta günlük ihtiyaçlarını karşılayan müşterilerinin ziyaretlerinin giderek seyrekleştiğini belirten Ateş, global bankacılıkta son 10 yılda şubeleşmenin yüzde 30 civarında azaldığını, buna mukabil alternatif kanallar kullanılarak bankalara ulaşımın da aynı oranlarda arttığını ifade etti.

Bankacılıkta güven unsurunun önemli olduğunu vurgulayan Ateş, "Müşterinin gözünün içine bakarak sıkılan bir el hala önem arz etmekte" dedi.

Dijitalleşmeyle birlikte bankacılık açısından da önemli bir paradigma değişimi yaşandığını anlatan Ateş, "Artık açık sistemler, kapalı sistemlere oranla çok daha başarılı ve emniyetli. Mutlaka yeniye transfer olmak lazım. Türkiye'de 49 banka var. Şu anda 76 milyon nüfusun 36 milyonu birtakım akıllı aletlerle donatılmış, 10 milyonu devamlı internette. 3G kullanımı ülkemizde yüzde 51'e ulaşmış durumda. Artık bankacılık banka dışına taşıyor. Biz de burada kendimize döndürüp baktığımızda, bir kere bizim bütün sermayemiz bilgi. Datayı toplama ve çok iyi işlemek ihtiyacındayız" diye konuştu.

"Dünya mutlak surette bu yolun yolcusu"

Denizbank'ın bu alandaki hizmetleri hakkında bilgiler veren Ateş, şunları kaydetti:

"Yazarkasa POS dediğimiz dünyada örneği olmayan ve diğer tüm ülkelerin bize uygulamacı olarak ve Maliye Bakanlığı'na regülatör olarak başvurduğu bir sistem var. Bütün üye işyerlerini sistemin içine otomatik olarak alan, online ve gerçek zamanlı olarak Gelir İdaresi'ne bağlı olan bir Yazarkasa POS fenomeni var ülkemizde. Bunu biz başlattık. 2016 başından itibaren bütün yazarkasa kullananlar kanunen bu sistemin içinde olmak zorunda.

Dolayısıyla artık müşterinin bankamıza uğramasına çok da gerek yok. Eskiden banka dediğimiz zaman gözümüzde kocaman binalar, içinde kocaman kasalar, güvenlik görevlileri canlanırken, şimdi sadece cebimizde mobil bir uygulama var. Biz bu hızı ve ödemelerimizin çok önemli bir bölümünün henüz hacim olarak değil ama adet olarak alternatif yollardan geçtiğini görüyoruz. Ama 3-5 yıl sonrasını hayal etmeye gücüm yetmiyor."

Hakan Ateş, Türkiye'de internet ve dijitalleşmeye yoğun bir giriş olduğuna işaret ederek, herhangi bir finans kuruluşunun alternatif kanallarda müşteri kabul etmeme durumunun bulunmadığını dile getirdi.

Ateş, tüketicilerin artık online alışveriş mağazalarındaki kıyafetleri dijital ortamda kendi 3 boyutlu bedenleri üzerinde deneyebildiği ve ona göre sipariş verebildiği bir dünyaya doğru gidildiğini belirterek, "Artık dünya mutlak surette bu yolun yolcusu. Bu bir çağ değişimi ve biz onun içinde yaşıyoruz" dedi.

"Artık sırça köşklerden şirket idare etme dönemi ortadan kalkıyor"

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ise değişen teknoloji ve yeni çağa ayak uydurma temposunun gitgide zorlu bir hale geldiğini, ancak bu fırsata çevrildiğinde de büyük tasarruflar elde edilebildiğini söyledi.

Teknolojik imkanlar, mobil araçların devreye girmesi ve yazılım teknolojileriyle gitmek istedikleri noktanın değer zincirini baştan sona otomatize eden bir yazılım oluşturmak olduğunu aktaran Ülker, "Yeni teknolojiler hayatımızı çok hızlı değiştiriyor. İşimize büyük tasarruf getiriyor. Ama tamamen farklı bir bakış açısı ve vizyona sahip olmanız ve bununla ilgili stratejileri uygulamanız gerekiyor. Artık sırça köşklerden şirket idare etme dönemi ortadan kalkıyor" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Turkcel Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ile birçok şirket yöneticisi katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel
İstanbul'da katliam: 4 kişiyi öldürüp intihar etti

4 kişiyi öldürüp canına kıydı! İntihar anı kamerada

İstanbul'daki aile katliamında yeni detaylar! Kız kardeşi ve eşini de ağır yaralamış

Katliamda her bir detay kan donduran cinsten! Tüm ailesini öldürmeyi kafasına koymuş

27 ilimizde eğitime kar engeli

27 ilimizde eğitime kar engeli

Antalya Havalimanı'na iniş yapan yolcu uçağında yangın

İçi yolcu dolu uçak, inişten sonra alev aldı

title