"Cennetten Kovulmak"ın Çekimleri Başladı!
Kürt sorununun etkilerini iliklerinde hisseden tarafsız iki kadının tersine yolculuğu!
2000'li yıllara tarihinin en büyük ekonomik krizi ile giren Türkiye'de, 20 yılı aşkın süredir çatışmalarla devam eden Kürt sorunu yönetenler tarafından unutulmuş, ancak bittiği düşünülen savaşın etkileri devam etmektedir. Oysa aynı dönemde, biri İstanbul'da, biri Muş'ta yaşayan, çatışmaların tarafı olmamalarına rağmen, çatışmanın etkilerini iliklerine kadar hisseden iki insan vardır… Bu iki insanın, Emine ile Ayşe'nin öykülerini anlatan, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli "Cennetten Kovulmak" adlı filmin çekimleri başladı. Yapımcılığını Serdar Temel'in üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda; 2007 yılından bu yana reklam yönetmenliği yapan, kısa filmleriyle birçok festivalden ödül alan Ferit Karahan oturuyor.
"Cennetten Kovulmak", Kürt ve Türk halklarının hafızalarında ve tarihlerinde "öteki" kavramını belirginleştiren çatışmaları; içinde bulundukları savaşın etkisiyle yaşamları değişen iki kadının, 24 yaşındaki İstanbullu Emine ile 8 yaşındaki Muşlu Ayşe'nin hikayeleri üzerinden anlatıyor. Kürt işçilerin çalıştığı bir inşaatta elektrik mühendisi olarak çalışan Emine, arınmayı, kaza sonucu hayatını kaybeden Kürt inşaat işçisi Kürşat'ın topraklarına gitmekte ararken; Ayşe, güzel bir hayatın ancak İstanbul'da olabileceğine inanıyor.
Senaryosu Ferit Karahan ve Serdar Temel'e ait film, yönetmen Karahan'ın yorumuna göre; "İçinde bulundukları savaşın etkisi ile yaşamları değişen, birbirlerine göre karşı tarafta olan iki kadının, birbirlerinin geçmişlerine ve geleceklerine doğru tersine bir yolculuğun öncesini, eleştirel ve sinematografik bir dille anlatmaya çalışıyor." "Cennetten Kovulmak"; Türkiye topraklarında yaşayan Kürt, Türk gibi farklı etnik grupların geçmişte sahip oldukları birlikte yaşama tecrübelerinden gelen, savaş karşıtı, barışa ve hoşgörüye meyilli tutumlarını göstermeyi amaçlıyor. Kürt-Türk çatışmasında, birbirine benzer pek çok hikaye bulunabileceğini, bu benzerlikleri savaşla değil, empati ve hoşgörüyle pozitif olarak kullanabileceğimizi göstermek filmin hedeflerinden biri. Savaşın genel olarak kadınları, çocukları ve masum insanları etkilediğini göstermeyi de amaçlayan film, aynı zamanda ülke ve dünya barışına katkıda bulunmak istiyor.
8 aylık bir ön çalışmanın ardından 8 Ocak'ta çekimlerine başlanan filmin çekimleri, 15 gün İstanbul'da, 15 gün Muş'ta olmak üzere 1 ayda gerçekleştirilecek. Filmin, 4 aylık post-prodüksiyon sürecinin ardından 100 dakika olarak tamamlanması planlanıyor. Kadrosunda, Ezgi Asaroğlu (Emine), Rojin Tekin (Ayşe), Bünyamin Kavut (Kürşat), Mirza Metin (Ustabaşı), Jülide Kural (Emine'nin annesi) ve Yavuz Çetin'in (Emine'nin babası) yer aldığı film, 2012 sonbaharında vizyonda!