Çene Cerrahisinde İlk Defa Kadavra Kullanılacak
Türkiye'de ilk kez çene ve yüz bozukluğu cerrahisi eğitiminde kadavra kullanılacak.
Türkiye'de ilk kez çene ve yüz bozukluğu cerrahisi eğitiminde kadavra kullanılacak.
Uygulama, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından Adana'da düzenlenen 'Çukurova Ortognatik Cerrahi Sempozyumu ve Kadavra Kursu'nda gerçekleşecek. Sempozyum Bilimsel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kürkçü ve Bilimsel Sekreteri Doç. Dr. Emre Benlidayı, etkinliğe Türkiye ve yurt dışından birçok bilim insanının katılacağını açıkladı.
17 Mart'ta Sheraton Oteli'ndeki açılış yemeği ile başlayacak kurs, 18-19 Mart tarihinde Mithat Özsan Amfisi'nde Prof. Dr. Alexander Gaggl, Dr. Christian Brandtner, Prof. Dr. Sina Uçkan, Prof. Dr. Nedim Özer, Doç. Dr. Mustafa Sancar Ataç, Prof. Dr. Hakan Tüz, Prof. Dr. Serdar Toroğlu, Öğr. Gör. Dr. Nilgün Alpay yapacağı sunumlarla devam edecek.
20 Mart'ta ise Türk ve yabancı eğitmen akademisyenler Prof. Dr. Alexander Gaggl, Dr. Christian Brandtner, Prof. Dr. Mehmet Kürkcü, Prof. Dr. Özgür Pektaş, Doç. Dr. Emre Benlidayı ve Doç. Dr. Ufuk Tatlı iki bölüm halinde kadavra üzerinde eğitim verecek.
Çene ve yüz bozukluğu (Ortognatik) cerrahisinde hizmet veren ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Türkiye'de bu alanda kadavra üzerinde ilk kez eğitim veren klinik olma özelliğine sahip olacak.
- Adana