Haberler
Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Komisyonda gerginlik! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler salonu terk etti

CHP'li vekilin sözleri sonrası Bakan Güler salonu terk etti

Cemil Topuzlu Ameliyathanesi Hizmete Açıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapı Kredi Sigorta, HMA Yardım ve Destek Hizmetleri Tic. ve İklimlendirme Grubunun desteği ile yapılan İÜ Onkoloji Enstitüsü Ord. Prof. Op. Dr. Cemil Topuzlu Ameliyathanesi, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet tarafından törenle açıldı.

Törenin açılış konuşmalarını İÜ Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, İÜ Onkoloji Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Gizir yaptılar.

İÜ Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, konuşmasına güzel bir vesileyle bir araya gelmiş olmaktan ve sınıf arkadaşlarını, yakın dönemdeki arkadaşlarını, hocalarını görmüş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. İÜ Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, sözlerine şöyle devam etti:

"Birkaç yıldan beri rektörlük görevini devraldıktan sonra şimdiye kadarki yaptığım işten yani çocuk nörolojisinden farklı bir alanda düşünmeye ve tecrübe biriktirmeye başladım. 4 yıllık YÖK üyeliğim esnasında ülkenin genel yükseköğretim gidişatı ve özellikle tıp eğitimi konusunda da daha geniş perspektiften bir resim elde etme şansım oldu.

Bu tecrübelerim neticesinde en önemli gördüğüm şey, tıp eğitimi ve geleceğimiz açısından da yine çok önemli gördüğüm bir konu multidisipliner hatta bugünün bütün teknolojilerini de bir arada düşünürsek multisentrik çalışmalar.

Bizi üniversite yapan, bizi farklı kılan, bizi eğitimde-öğretimde güçlü kılan aynı zamanda da hasta hizmetinde bizi öncü kılan bu. Muhtemelen eski branşlaşmalar değişecek, daha farklı yapılanmalar oluşacak.

Ama şuan için 1982 yılından bu yana hem araştırmada hem eğitim öğretim de hem de hasta hizmetinde gerçekten öncülük etmiş olan Türkiye'de ve aslında Türkiye'yi aşan boyutta öncülük etmiş olan bu modelin ne kadar kıymetli olduğunun ve ne kadar tecrübe biriktirmiş olduğunun altını çizmeliyiz.

Bu bizim için çok güzel bir örnek. Çok uzun yıllar öncesinden biz bunu yapmaya başlamışız. Değişik beyinler farklı tecrübelere sahip değişik akıllı insanlar bir araya gelmişler, hastaları konuşmuşlar, birlikte araştırma yapmışlar, araştırma ürünleri ortaya çıkarmışlar ve insanları yetiştirirken de o farklı birikimlerini aynı ortamda onlara sunabilmişler. Bunun gerçekten kıymetini çok iyi bilmek durumundayız, bizim için çok büyük bir şans Onkoloji Enstitüsü. Sizler de gururlanabilirsiniz.

Başta kurucularımız olmak üzere buraya emek veren herkes böylesine önemli bir kurumu kurdukları için ve bugüne gelmesinde katkı sağladıkları için hep gurur duymalısınız. Ben İstanbul Üniversitesi rektörü olarak bu kurumla gurur duyuyorum. Çalışma biçimiyle, hizmet aşkıyla, eğitim-öğretimdeki gücüyle, araştırmadaki potansiyeliyle bizim için hep gurur kaynağı oluyorsunuz.

Tarihi bir binadayız. 1915, yüz yıl olmaya iki yıl kalmış. İnşallah gerçekleştirmeyi yürekten istediğim ve hepinizin de çok merak ettiğini bildiğim yerinde yeniden yapılanmada bu binaları tarihi mekanlar olarak koruyacağız ve restore ederek de farklı işlevlerde devam ettireceğiz. Yine bitirdiğimiz artık teslim aldığımız ve ilgili makamlara sunmak üzere olduğumuz master planda yerleşim planında onkoloji enstitüsü için ayrı bir bina planladık. Bir de transformasyon bir de kadın ve doğum hastanesi için ayrı binalar planladık ama yine biliyorsunuz ki bu binaların hepsi birbiriyle bağlantılı olacak. Ben umut ediyorum hepinizin katkısı, gayreti ve desteğiyle hem Çapa Kampüsü'nde, İstanbul tıp Fakültesi'nin Diş Hekimliği Fakültesi'nde Onkoloji enstitüsünün içinde bulunduğu Çapa Kampüsü'nde hem de Cerrahpaşa Kampüsü'nde umut ediyorum en azından benim rektörlüğüm döneminde bugüne kadar çok emek verilen ama çok emek verilen ve görünmeyen çok emek verilen bu projeleri de umut ediyorum hiç olmazsa başlatmış ve epeyce bir mesafe almış olacağız. Kesinlikle hiç durmadığımızı, bürokratik işlemleri aşağı yukarı tapu vesaire işlerinde bitmek üzere olduğunu ifade ederek bu konuyu da burada bitireyim.

Güzel bir vesile bağış kültürünün artması bütün kurumlarımız için çok önemli. Toplumlar geliştikçe bağış kültürü yaygınlaşıyor ve hayırlı hizmetler her kurumumuzda buluşuyor. O nedenle onları yüreklendiren sizlere ben de yürekden teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Adalet ve İÜ Onkoloji Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Gizir bağışçılara plaket takdim ettiler.

Bağışçılar ile birlikte Ord. Prof. Op. Dr. Cemil Topuzlu Ameliyathanesi'nin açılış kurdelesini kesen İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, ameliyathaneyi gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title