Haberler

Canlı Heykeller Altın Portakal’da

Canlı Heykeller Altın Portakal’da
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Sokak Sanatları Atölyesi Sanatçıları, Altın Portakal'a Canlı Heykel Performanslarıyla Renk Katacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl 47'ncisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde sanatseverler değişik bir etkinliğe tanık olacak. İzmir Sokak Sanatları Atölyesi sanatçıları açılış, onur ödülleri ve kapanış törenlerinde, film gösterimi yapılacak salonlarda canlı heykel olarak etkinlik mekânlarında yer alacak.

Konuya uygun kıyafetler ve aksesuarlarla biçim verilmiş vücutları özel boyalarla tek renge boyanarak heykel görünümü verilmiş sanatçılardan oluşan "canlı heykel"ler, alışveriş merkezlerinde, ana caddelerde, Cumhuriyet Meydanı'nda "yürüyen fotoğraflar" sergisi gerçekleştirecek. Festivalde açılacak sergi materyallerini cadde ve sokaklarda canlı heykel görünümünde sergileyecek.

Altın Portakal'ın simgesi Venüs heykeli olarak da rastlayacağımız canlı heykeller, Muhsin Ertuğrul, Kilink, Sadri Alışık (Turist Ömer), Şener Şen (Züğürt Ağa), Feridun Karakaya (Cilalı İbo), Kartal Tibet (Tarkan) , Kadir İnanır-Türkan Şoray (Selvi Boylum Al Yazmalım), Kemal Sunal (Kapıcılar Kralı), Yılmaz Güney (Çirkin Kral), Sezer Sezin (Şoför Nebahat), Marilyn Monroe, Cahide Sonku, Ayhan Işık, Müjde Ar (Kupa Kızı), Münir Özkul (Bizim Aile), Adile Naşit (Hababam Sınıfı Zil Çalarken), Belgin Doruk ( Küçük Hanımefendi), Fatma Girik (Ezo Gelin) gibi Türk sinemasına damgasını vurmuş filmleri, sanatçıları ve film kahramanlarını da festival izleyicisiyle buluşturacak.

'Güzel sokakta olandır'

Sokak Sanatları Atölyesi 2008 yılında İzmir'de kuruldu. Ankara'da da şubesi bulunan ve sanatın alınır-satılır bir meta olmasına karşı çıkan gönüllülerden oluşan Sokak Sanatları Atölyesi, bireysel gelişimi hedefleyen alternatif bir sanat atölyesi olarak biliniyor.

Popüler kültürün yozlaştırdığı kalabalık insan kitlelerini sokağa çekmek ve sanatı yaşatmak kaygısından yola çıkan atölyenin amacı, sanatı yapanlarla onu izleyenler arasındaki duvarı kaldırmak, her kesim ve yaştaki insanı sanatla bütünleştirmek; sanatı büyük müzelerden hayatın nabzının aktığı sokağa indirmek.

Erdal Çoban, Duygu Dinçer, Gülşah Kırbıyık, Erkan Eraslan'dan oluşan "yaratıcı ekibinin" genel sanat yönetmenliğini Erdal Çoban yapıyor.

Etkinlik alanı olarak sokakları, meydanları, pazar yerlerini, halka açık alanları, toplu taşıma araçlarını seçen atölyeye göre "güzel sokakta olandır".

Sokak etkinlikleri

Sokak Sanatları Atölyesi'nin gerçekleştirdiği etkinlikler ise şöyle sıralanıyor: "Doğaçlama Sokak Kumpanyası, Devr-i Âlem Tiyatro Çelebi, Dünyalardan Dünyalara AIDS'e Karşı Tiyatro, Sığınakların Kardeşliği, Marmaris Kadın ve Sanat Festivali 2009, Bir Delinin Fotoğraf Albümü, Akşamdan Sabaha Kaldırım Tiyatrosu, Yürüyen Fotoğraflar, Yürüyen Şiirler, Köy Seyirlik Oyunu, Mardin Gapgenç Festivali 2009, Denizli Amatör Tiyatrolar Festivali, Sokaktaki Gölgeler, Karagöz'ün Ters Evlenmesi, Direklerarası Kumpanyası, İlyada, Truva Sokakta, İstanbul Sokakta Şenlik 3, Yürüyen Fotoğraflar Ankara, Şırnak Damlabaş İlköğretim Okuluna Destek Oyunu, Küresel Isınma Karşıtı Canlı Heykeller Sergisi, Cumhuriyet ve Devrimler Canlı Heykel Sergisi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close