Çankırı'da 7'nci İstiklal Yolu Yürüyüşü
BU yıl 7'ncisi düzenlenen İstiklal Yolu Yürüyüşü, Çankırı'nın Ilgaz İlçesi Üçoluk Karakolu Mevkii'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, Kıyısın Köyü'ne kadar 5 kilometrelik yürüyüşle gerçekleşti.
BU yıl 7'ncisi düzenlenen İstiklal Yolu Yürüyüşü, Çankırı'nın Ilgaz İlçesi Üçoluk Karakolu Mevkii'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, Kıyısın Köyü'ne kadar 5 kilometrelik yürüyüşle gerçekleşti.
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ak Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu, Hüseyin Filiz, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya ile protokol ve vatandaşların katıldığı yürüyüşte, vatandaşlar kağnı ve ellerinde bayraklarla yürüdü. Yürüyüşün tamamlanması ile birlikte Kıyısın Köyü'nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Kıyısın Köyü Eğitim Kültür Derneği Başkanı Haşim Küçük, "Dedelerimizin İstiklal mücadelesindeki katkılarını tekrar yaşattığınız için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Vali Vahdettin Özcan ise konuşmasında, "Malumunuz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92'nci yıl dönümünü milletçe gurur ve heyecanla idrak edeceğiz. Unutulmamalıdır ki; Yüce Türk milletinin milli mücadele yıllarında göstermiş olduğu kararlı azmi ve destekleriyle nihayetinde bugünlere gelinmiştir. İşte bu saadet dolu günlere ulaşmamızda İstiklal Yolu'muzun etkisi ve önemi gerçekten çok büyüktür. İstiklal Yolu, İstiklal Mücadelesi döneminde tabir yerindeyse 'Anadolu'nun dünyaya açılan kapısı' olmuştur. Bu önemli gerçeği Başkumandan Mustafa Kemal; 'Gözüm Sakarya'da, Dumlupınar'da; Kulağım İnebolu'da' ifadeleri ile izah etmiştir. Ulusal kurtuluş mücadelemizi yaşatmak, o manevi duygulara mazhar olmak için yeniden buradayız. Yaşanan zorlukları, çetin mücadeleleri bir kez daha idrak etmek gerçekten onur ve gurur verici" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Özcan, İstiklal Yolu Yürüyüşü'ne katılanlara katılım belgesi verdi. Daha sonra şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim tilaveti ve Müftü Vekili Uğur Demirel tarafından dua yapıldı. Misafirlere yemek ikramından sonra Çankırı ve Kastamonu'dan gelen dağcılar, Kıyısın Köyü ile Ayan Köyü arasındaki cepheye kağnılarla cephanelerin taşındığı 25 kilometre güzergahı yürüyerek tamamladı.