Haberler
Esed rejimiyle çatılan muhalif gruplar Halep kent merkezine girdi

Türkiye sınırı kan gölüne döndü! Muhalif gruplar kent merkezinde

Katıldığı organizasyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran protesto

Salondaki protesto Erdoğan'ı kızdırdı: Siyonistlerin ağzı, dili olma

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında kapatılan 12 özel hastaneye kayyum atandı

İstanbul'da 8 özel hastaneye kayyum atandı

CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Çanakkale Ruhu Yeni Yüzyıl Üniversitesinde Yaşatıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Yeni Yüzyıl Üniversitesi yemekhanesinde, öğrenci ve personele Çanakkale menüsü sunuldu.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Yeni Yüzyıl Üniversitesi yemekhanesinde öğrenci ve personele Çanakkale Menüsü sunuldu.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü'nde Yeni Yüzyıl Üniversitesi yemekhanesinde Çanakkale Savaşları'nın simgesi haline gelen buğday çorbası, üzüm hoşafı, kuru ekmek sunuldu. Etkinlik öncesinde üniversitenin Alev Ofluoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen programına, Rektör Prof. Dr. H. Hüsnü Gündüz, Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk İşeri, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

"TARİH ÇAKILI BİR BİLGİ YIĞINI DEĞİLDİR"

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, toplumların tarihi kuru bir bilgi değil, bilinç olarak değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Tarihin yaşayan bir olgu olduğunu belirten Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu "Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasındaki en büyük etken inançtır, onların inanç ve kararlılığı bu savaşın kazanılmasında en büyük faktör olmuştur" dedi.

"Tarih çakılı bir bilgi yığını değil" diyen Prof. Dr Hacısalihoğlu, " Tarih şuur işidir ve bu tarihi bilgi şuura dönüştükçe anlam kazanır. Tarih, geleceğin geçmişteki izahıdır. Bunlardan yola çıkarak Çanakkale'de birikenlerin ve tohumlananların ne manaya geldiğini bir kez daha anlamalıyız. Bütün yaşananlar bizim kuşağımıza, bizden sonrakilere ve diğer kuşaklara yansıtılmalıdır" şeklinde konuştu.

Tarihin bir özgüven birikimi olduğunun altını çizen Hacısalihoğlu "Bizim tarihten dersler çıkarmamız ve geleceği bu bilgiler ışığında yorumlamamız gerekiyor. Türkiye tarih boyunca emperyalistlerin, toprağımızda gözü olanların hedefi olmuştur. Ama birliğimizi asla bozamayacaklar" diye ifade etti.

"ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR SAVAŞ"

Çanakkale Savaşı'nın tarihi seyrini anlatan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Tezcan, "Bu savaş yeryüzünde emperyalizme karşı verilen ve başka örneği olmayan bir savaştır" ifadesini kullandı.

Savaş sırasında Türk ve düşman kuvvetlerinin durumu, dünyadaki siyasal konjonktür hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Tezcan bugün de Türkiye'nin ve bölgenin benzer tehlikelerle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Konferansın sonunda söz alan ve Çanakkale Savaşı'nda şehit düşmüş bir yüzbaşının ailesine yazdığı duygu dolu mektubu okuyan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak "Ne yaparlarsa yapsınlar Türk Milletini asla yenemeyecekler" dedi.

Konferansın ardından üniversitenin yemekhanesinde buğday çorbası, üzüm hoşafı, kuru ekmekten oluşan Çanakkale Menüsü sunuldu. Etkinliğin oluşumunda rol oynayan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gençlik Konseyi Başkanı Akın Terzioğlu, "Bu etkinlikle öğrenci arkadaşlarımızın Çanakkale ruhunu yaşamasını ve 15 yaşındaki kınalı kuzuların Çanakkale'de neler çektiğini anlamalarını istedik. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik öğrenci arkadaşlarımız tarafından büyük ilgi gördü" diye belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title