Haberler

Çanakkale Ruhu Cezaevinde )

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'nde sahnelenen "Çanakkale Destanı" adlı oratoryo, Çanakkale Ruhu'nu hükümlülerle buluşturdu.

Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'nde sahnelenen "Çanakkale Destanı" adlı oratoryo, Çanakkale Ruhu'nu hükümlülerle buluşturdu. Mehmetçiğin Çanakkale'de sergilediği kahramanlıkların anlatıldığı oratoryo cezaevinde duygu dolu anlar yaşattı.

Cezaevi öğretmeni Ünsal Ünal tarafından derlenerek senaryolaştırılan ve yönetilen, genel koordinatörlüğünü Mustafa Okur'un yaptığı "Çanakkale Destanı' adlı oratoryo, Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'nde sahnelendi. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'nci yıldönümü nedeniyle sahnelenen oratoryoyu, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Defterdar Sacide Şakar, E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Sedat Tekin, hakim ve savcılar da izledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan cezaevi öğretmeni Murat Albayrak, "Ceza infaz kurumlarında bulunan insanlarımızın toplumla bağlarının kopmaması, uyumlarının devam etmesi ve toplumsal kazanımlarda bulunmaları amacıyla eğitim ve iyileştirme faaliyetleri aralıksız sürdürülmektedir. Bu amaçla ve içinde bulunduğumuz haftanın önemine binaen Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü için çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Çanakkale Destanı oratoryosu da Deniz Zaferi'nin kutlanması ve aziz şehitlerimizin anılması için hazırlanmıştır" dedi.

Daha sonra, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden 12 öğrenci ile cezaevinde görevli cezaevi vaizi, kurs öğretmeni ve infaz koruma memuru olmak üzere 4 personelin rol aldığı ve Çanakkale Savaşları'ndan kesitlerin anlatıldığı oratoryo sahnelendi. Çanakkale Türküsü ile başlayan ve 1,5 saat süren oratoryoda, Mehmetçiğin 98 yıl önce Çanakkale Destanını yazarken sergilediği kahramanlıklara bir bir yer verildi. Her sahne izleyenlere Zafer'i an be an yaşattı. Atatürk'ün göğsündeki saatine şarapnel parçasının isabet edişi, bir Mehmetçiğin yaralı bir Anzak askerini kucaklayıp siperine bırakması, Seyit Onbaşı'nın 275 kiloluk top mermisini sırtlayarak yazdığı kahramanlık ve Kınalı Hasan'ın hikayesi senaryolaştırılarak sahneye konarken, hükümlü ve protokol üyeleri duygu dolu anlar yaşadı. Oratoryo izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Oratoryoyu sahneleyenlere Vali Güngör Azim Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal tarafından hediyeler verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close