Çalıkuşu' Balesi Ayakta Alkışlandı
MDOB, Merih Çimenciler'in sahneye koyduğu, 1920'li yıllarda savaşın yoksullaştırdığı Anadolu'da, fedakar bir öğretmenin öyküsünü anlatan 'Çalıkuşu' balesini sahneledi.
Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Merih Çimenciler'in sahneye koyduğu, 1920'li yıllarda savaşın yoksullaştırdığı Anadolu'da, fedakar bir öğretmenin öyküsünü anlatan 2 perdelik 'Çalıkuşu' balesini sahneledi. Eser kapalı gişe sahnelenirken, temsilde balet ve balerinlerin performansı ayakta alkışlandı.
MDOB, Reşat Nuri Güntekin'in 'Çalıkuşu' romanının bale uyarlamasını, Tarsus Amerikan Koleji'nde sahneledi. Aralarında, Rahmi Bey ve Veli Dede Efendi'nin yanı sıra Türk sanat müziğinin seçkin eserlerinin de seslendirildiği balenin, libretto ve koreografisini Merih Çimenciler üstlenirken, dekor ve kostüm tasarımları Alexandre Vassiiliev tarafından gerçekleştirildi. Işık tasarımını Tarı Deniz'in yaptığı eserde 90'a yakın dansçı görev aldı. Eserde başlıca rolleri; Büşra Ay, Ender Üçdemir, Niyazi Cingöz, Bleda Özlem, Beatrice Parma, Özge Hoşer, Tutku Barın Tümen, Pınar Humar, Tarkan Günal, Ketevan Chkhikvadze, Irakli Bakhtadze, Serbülent Biçer, İsmail Şereflioğlu, Berna Turhan İleri, Başak Özenç, Murat Koman, Hasan Akyol paylaştı. 150 kostümün değiştirildiği, yaklaşık 2 saat süren temsil sonunda, salonu dolduran 700 kişi, balet ve balerinleri ayakta alkışladı.
Eseri sahneye koyan Merih Çimenciler, Çalıkuşu'nun Mersin'de sahnelendiği her temsilinin kapalı gişe oynaması kendisini mutlu ettiğini söyledi.