Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Çağdaş Türk Seramik Sanatı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Doç.Burcu Karabey'i ağırladı.

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi Konferanslar Serisinde bu hafta Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Doç.Burcu Karabey'i ağırladı.

Mavi Galeride gerçekleşen "Çağdaş Türk Seramik Sanatı" konulu konferansa Turgutreis Halkla İlişkiler Müdüresi Fulya Arıkan, Seramik Sanatına gönül veren ve bu sanatın gelişmesi için elinden geleni yapan Erkan Dülgeroğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ve sanatseverler katıldı.

Doç.Burcu Karabey seramiğin tanımını yaparak başladığı konferansını, Türk Seramik Sanatının dönemsel özelliklerini, ana hatlarını, seramik sanatının tarihsel gelişimini, sanatın ülkemizde ilk olarak ne zaman başladığını ve bu sanatın gelişmesi için ilk hangi okulun kurulduğunu anlatarak devam etti.

Karabey konferasında" Sanat Eğitiminin ülkemizde tartışılıp kurumsal nitelik taşıması 1882 yılında Sanat Tarihçisi, Arkeolog, Müzeci, Ressam Osman Hamdi Bey tarafından Sanayi-i Nefise Mekteb-i Ali' sinin (Resmi adı Sanayi-i Nefise-i Şahane) kuruluşu ile olmuştur. Bilimsel anlayışla sanat eğitimi alanında örgütlenme çabaları, günümüze kadar uzanabilen gelişmeler ile sağlanabilmiştir.

Türkiye'de seramik alanındaki ilk Türk eğitimcisi olan İsmail Hakkı Oygar'ın öncülüğünde gelişme gösteren seramik sanatı Vedat Ömer Ar, Hakkı İzzet ve Sadi Diren'in çalışmalarıyla gelişme göstermeye başlamıştır. Kurumsal yapının dışında Türkiye'de ilk kez özel seramik atölyesi açıp, sanatsal seramik yapan önemli ve öncü isim de Füreya Koral olmuştur" dedi.

Seramiğin sanat dünyasında popülerlik kazanmaya başlamasıyla pek çok sanatçı bu alana ilgi duymaya başlamıştır. Seramik sanatını gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaptığı çalışmalarla temsil eden sanatçılarımızdan örnekler vererek devam eden Karabey en son olarak kendisinin yaptığı çalışmalarını ve seramik sanatında kullandığı teknikleri anlattı.

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Burcu Karabey Turgutreis Halkla İlişkiler Müdüresi Fulya Arıkan'ın teşekkür plaketini takdim etmesinin ardından konferansını noktaladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title