Çadır Okul, Suriyeli Öğrencilerin Umudu Oldu
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde kendi imkanlarıyla yaşayan ailelerinin çocuklarının eğitim gördüğü çadır okul, bölgedeki Suriyeli öğrencilerin umudu oldu Çadır okul müdürü Başak: "Suriyeli öğrencileri bağrımızı basıp, tüm imkanlarımızı kullanıyoruz" Suriyeli öğretmen Sami: "Suriye'den sırf bu okul için.
MÜSLÜM ETGÜ - Akçakale ilçesinde hizmet veren çadır okul, bölgede yaşayan Suriyeli çocukların umudu oldu.
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Akçakale'de kendi imkanlarıyla yaşayan Suriyeli ailelerin çocukları, ülkelerinde yarım bıraktıkları eğitimlerini yaklaşık 2 bin kişinin eğitim gördüğü çadır okulda sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor.
Yaklaşık bir yıldır Türkiye'de eğitim görme şansı bulan Suriyeli öğrenciler, çadır okulda ana sınıfından lise son sınıf düzeyine kadar kendi müfredatlarına uygun eğitim alıyor.
Çadır okul müdürü Mustafa Başak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun, çadır kent dışında yaşayan ve eğitimden mahrum kalan Suriyeli çocuklar için açıldığını belirterek, yaz boyu devam eden eğitim sayesinde öğrencilerin açıklarının kapatılmaya çalışıldığını söyledi.
Açıldığı günden bu yana öğrenci sayısı her geçen gün artan okulda yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Başak, şöyle konuştu:
"Suriyeli öğrencilerin tüm ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanıyor. Ülkelerinden kaçmak zorunda kalan Suriyeli öğrencileri bağrımızı basıp, tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Okulumuzda ana sınıfı, birinci kademe, ikinci kademe ve lise olmak üzere 100 Suriyeli gönüllü öğretmen nezaretinde kendi müfredatlarına göre eğitim veriliyor. Öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için yapımı süren 12 derslik prefabrike okulumuzu önümüzdeki günlerde hizmete sunacağız."
"Kardeşimiz Türkiye Cumhuriyeti'ne çok teşekkür ediyorum"
Suriyeli öğretmen Abddurahman Sami de savaş nedeniyle sığındıkları Türkiye'de kendilerine bir okul tahsis edildiğini ifade etti.
Türk devletinin kendilerini her türlü imkanı sunduğunu belirten Sami, "Kardeşimiz Türkiye Cumhuriyeti'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.
Suriye'de 4 yıldır devam eden savaş nedeniyle okulların birçoğunun yıkıldığını, bu nedenle de çocukların eğitimden mahrum kaldığını vurgulayan Sami, Türkiye'nin sunduğu imkanlar sayesinde kendi olanaklarıyla barınan ailelerin çocuklarının geri kaldıkları eğitimi telafi etmeye çalıştıklarını söyledi.
Suriye'den sırf bu okul için Türkiye'ye gelen aileler bile bulunduğuna işaret eden Sami, "Biz bu okulda gönüllü olarak çalışıyor ve hiçbir ücret almıyoruz. Sağlanan yardımlarla idare ediyoruz ama cüzi bir maaş bağlanırsa mutlu oluruz" diye konuştu.
Suriyeli öğrenci Taha Muhammed ise yaklaşık 3 yıl önce geldikleri Akçakale'de kirada yaşadıklarını belirterek, geçen yıl açılan çadır okul sayesinde eğitim almaya başladığını anlattı.
Okulda öğrendiği Türkçe ile Türkiye'ye teşekkür eden Muhammed, okulda tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ederek, eğitim görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Hira Haydar da kendilerine sağlanan imkanlar sayesinde eğitimlerine devam ettiklerini vurgulayarak, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti. - Şanlıurfa