Byegm ve TOBB'dan Medya Mensuplarına Yabancı Dil Eğitim Fırsatı
Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (Byegm) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Medya Mensuplarına Bilgi ve Tecrübelerinin Artırılması Amacıyla Yurt İçi ve Yurt Dışında Yabancı Dil Eğitimi İmkanı Sağlayacak.
Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), medya mensuplarına bilgi ve tecrübelerinin artırılması amacıyla yurt içi ve yurt dışında yabancı dil eğitimi imkanı sağlayacak.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BYEGM Genel Müdür Vekili Salih Melek, TOBB Türkiye Medya ve İletişim Meclisi Başkanı Vahap Munyar ve sektör temsilcilerinin katıldığı törenle söz konusu projeye ilişkin mutabakat imzalandı. İmza töreninde bir konuşma yapan Bakan Aydın, basının önemli ve etkili olduğunu, ancak bu etkinin yararlı olabilmesi ve pozitif istikamette yürümesi için gerekli olan şartlar için yeteri kadar çalışılmadığını söyledi. Her şeyin temelinde güvenli bilginin olduğuna dikkat çeken Aydın, "Küpe girmeden sirke olmaz" atasözü ile örnek verdi. Küpün de sürekli değişen bir yapısı olduğuna dikkat çeken Aydın, her mesleğin ömür boyu eğitim isteğini ifade etti. Basın mensuplarının özgür olması gerektiğine dikkati çeken Bakan Aydın, özgürlüğün yanında sorumluluğun da olması gerektiğini vurguladı. Aydın, Medeniyetler İttifakı'nda 1. Eylem Alanı olarak medyanın seçildiğini belirterek, medyanın yapmada da yıkmada da önemli bir güç olduğunu söyledi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise, daha önce 1986 ve 1991 yılları arasında BYEGM tarafından gerçekleştirilen yabancı dil eğitim projesine yaklaşık 168 gazetecinin katıldığını, Doğan Satmış, Hilmi Bengi, Mustafa Balbay, Can Dündar, Hulki Cevizoğlu, Derya Sazak, Fikret Bila, Abbas Güçlü, Şule Talu, Ruhi Sanyer, Muharrem Sarıkaya gibi bugün basın dünyasına şekil veren gazetecilerin bu programdan yararlandığını ifade etti. Program hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, "50 yerel ve medya kuruluşları tarafından belirlenecek 50 yaygın medya mensubu Türkiye'de 3 ay yabancı dil eğitimi görecek ve kurulacak komisyon tarafından bu eğitimde başarılı olanlar arasından seçilecek 10 yerel ve 10 yaygın medya mensubu 3 ay süreyle Londra, Washington'da eğitim alacak ve oradaki medya kuruluşlarını inceleme fırsatı yakalayacaktır" diye konuştu.
Globalleşen dünyada artık yerel ve yaygın medya arasında farkın küçüldüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, yerel bir gazeteci tarafından yapılan bir haberin internet aracılığıyla tüm dünyaya yayılabildiğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, "Bu sebeple yerel ve yaygın tüm medya mensuplarımız tarafından yabancı dilin iyi kullanılması, ülkemiz hakkında daha doğru bilgininin akışını hızlandıracak ve beşeri sermayemize yapılan bu yatırım, ülkemiz, sanayimiz ve iş dünyamız için uzun vadede çok önemli sonuçlar doğuracaktır" dedi.
Projeye ilişkin detaylı bilginin daha sonra kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.
(EDA-CC-CC-Y)