Büyükşehir Kanunu İnegöllü Muhtarlara Anlatıldı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde muhtarlar Büyükşehir Kanunu hakkında bilgilendirildi.
Bursa'nın İnegöl ilçesinde muhtarlar Büyükşehir Kanunu hakkında bilgilendirildi. Milletvekili Hüseyin Şahin, hizmette aksama olmayacağını belirterek, "Hizmet için Bursa ayağımıza gelecek" dedi.
Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Aziz İnci, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, İGM üyeleri ile muhtarlar katıldı.
Şahin, "2014 yılından sonra köyde değil de mahallede yaşayacak olanlar, bedel ödemeksizin tek tip projeden faydalanacaklar. Burada bir hak genişliği var, süre de yok. Bunu köylerinizdeki vatandaşlara anlatın. Projesi olan bakkal, manav otomatikman ruhsatlanmış oluyor. Biz büyükşehir ile ilgili ciddi çalıştık. Orman köylüsü, tarım köylüsünün kazandığı haklar aynen kalıyor. Sulama tesisleri ile ilgili şu ana kadar kim yapıyorsa, şu anda yine o yapacak. DSİ ve Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı yapacak. Hizmette hiçbir aksama olmayacak" dedi.
Bütün her şeyin düşünüldüğünü söyleyen Şahin, "Atladığımız bir yer varsa Meclis'te düzeltilir. Biz düşündük, taşındık, öyle kanunu çıkardık. Güçlü belediyelerle daha hızlı, daha kaliteli, o yörenin hassasiyetine uygun hizmeti getirecğiz. Büyükşehirin de, İnegöl Belediyesi'nin de merkezi idareden alacağı paylar 1, 1,5 puan arttırıldı. Özel idarenin 2012 yılında Bursa'da 658 köye ayırdığı para eğitim hariç 30 milyon TL'dir. Biz bu parayla birçok hizmeti yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Köylerimizde çok güzel değişiklikler oldu. Eskisi ile yenisini karşılaştırın. Kanalizasyon, içme suyu, sulama tertibatları ile farkımızı görüyorsunuz. BUSKİ ile beraber büyükşehirin bütçesi 1 milyar 200 milyon TL'nin üzerindedir. Bu artacak. Bunun yatırıma ayrılan payı 700-800 milyon TL civarındadır. Kanunda da şöyle bir şart koyduk, Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 10'unu 10 yıl boyunca kırsala yatırım payı olarak ayırmak zorundadır. İlçe belediyeleri de kendi bütçelerinin yatırıma ayırdığı paylarının yüzde 10'unu köyler için yatırıma ayırmak zorundalar. 150 ila 180 milyon TL arasında 658 köye gelecek para var. 30 milyon nerede 180 milyon TL nerede? 5-6 kat artıyor. Bu kanunun değişmesiyle en çok köylüler kazanacak.
Yeni statü ile mahallelerde yaşayan mahallelimiz kazanacak. Büyükşehir de, İnegöl Belediyesi de ayrı gayrı olmadan yatırım yapacak. Köy konakları, kahveleri mahalle konağı, kahvesi olacak. İnegöl Belediyemiz Süleymaniye, Mahmudiye mahallesinde ne yapıyorsa orada da yapacak. Hiç bir şey değişmeyecek. Adımız değişecek. Köy, mahalle olacak. Hizmet alacağımız yer büyükşehir ve ilçe belediyesi olacak. Bursa'ya mı gideceğiz diyorlar. Hayır. En fazla hizmeti BUSKİ'den alacağız. İrtibat büroları açacaklar. Ödeme noktası açılacak. Biz yönlendireceğiz. İnegöllüler ne isterse o olacak. Bursa'ya gitmeyeceğiz. Bursa ayağımıza gelecek" şeklinde konuştu. - BURSA