Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

8 kişinin öldüğü aile katliamıyla ilgili çarpıcı detay: 30 dakikada bir cinayet işlemiş

Türkiye'yi sarsan aile katliamında kan donduran 30 dakika detayı

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Görüntü Türkiye'den! Yolun ortasında donan at, kaskatı kesildi

At donduran soğuk

Büyükşehir Belediyesi'nden "Ankara Kuzusu Projesi"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırsal alanda yetiştirilen ürünlerin markalaşması ve pazarda değerlenmesi için çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl başlattığı "Ankara Oğlağı Projesi"nin ardından, bu yıl da "Ankara Kuzusu Projesi"ni hayata geçiriyor.

Kırsal alanda yetiştirilen ürünlerin markalaşması ve pazarda değerlenmesi için çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl başlattığı "Ankara Oğlağı Projesi"nin ardından, bu yıl da "Ankara Kuzusu Projesi"ni hayata geçiriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da tarımsal alanda marka potansiyeli taşıyan ürünlerin tespitini yapan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, bu ürünlerin markalaşması, ulusal ve uluslararası pazarlarda değerlenmesi için kırsal alanda örgütlü kooperatif ve üretici birlikleriyle aktif çalışmalar yürütecek.

Ürünlerin markalaşmasıyla birlikte, yetiştiricilerin de ürünlerinden daha fazla para kazanma olanağı bulduğunu belirten Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Ankara oğlağının markalaşması konusunda geçtiğimiz yıl önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Hem Ankara'nın hem de Türkiye'nin sembollerinden biri olduğu için Ankara keçisiyle ilgili projelerin uygulanmasında hassasiyet gösterdiklerini belirten Daire Başkanı Güven, şu bilgileri verdi:

"Ankara keçisi, her zaman Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ilgi alanındaydı. Büyükşehir Yasası ile birlikte Ankara keçisi yetiştiricilerine de hizmet verme, onların ürünlerinin markalaşması ve değerlenmesi noktasında projeler geliştirme olanağı bulduk. Son 4-5 yıldır yetiştiricilerin en büyük problemi, oğlaklarına müşteri bulamamaktı. Bu uygulamalar sayesinde, yetiştiricilerin bu problemi ortadan kalkacak."

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve belediye işbirliğiyle Ankara oğlağının markalaşması için tanıtım kampanyaları düzenlediklerini belirten Güven, şöyle devam etti:

"Tüm Türkiye'de satışın gerçekleşmesinde aracı olduk. Bir yandan Ankara oğlağının üstün özellikleri tüketicilere anlatıldı. Yine bu kampanyayla ilk kez Ankara'da lüks restoranlar, Ankara oğlağından yapılan yemekleri menülerine eklediler. Tüm bu çalışmalar neticesinde, Ankara oğlağı yoğun bir taleple karşılaştı, ürün ciddi bir değer kazandı, yetiştiricinin müşteri bulamama sorunu çözüldü."

"Ankara kuzusu da marka olacak"

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, "Ankara Oğlağı Projesi"nin ardından, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Ankara kuzusunu da pazara çıkararak markalaşmasını sağlayacak.

Ürünler üzerinde özel logolar olacağını bildiren Güven, şu ifadeleri kaydetti:

"Ürünlerimizdeki logolar, besin maddesinin tamamen doğal ve doğadan beslenen sağlıklı bir ürün olduğunun belgesi olacaktır. Ankara oğlağında olduğu gibi, Ankara kuzusunda da bir tanıtım çalışması yaparak, durak, raket, otobüs giydirme gibi açık hava reklamcılığıyla destekleyecek ve profesyonel bir tanıtım çalışması yürüteceğiz."

Kaynak: AA / Güncel
title