Bursaspor Eski Başkanı Günay; İbrahim Yazıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Görevlerinden...
Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen ve aralarında kulüp başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen ve aralarında kulüp başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada söz alan Bursaspor Kulübü eski Başkanı Recep Günay, Dernekler Kanunu'na göre İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu üyelerinin geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını istedi.
Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturmanın ardından haklarında 'Zimmet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlamalarından dava açılan ve aralarında kulüp başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında davacılar Recep Günay ve Sedat Topaloğlu da hazır bulundu. Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın katılmadığı duruşmaya, 6'sı daha önceki oturuma katılmayarak ifade vermeyen 7 sanık hazır bulundu.
Federasyon tarafından Bursaspor'a 12 milyon TL'yi aşan para gönderilmesine rağmen bu paranın Bursaspor bilançosunda sadece 6 milyon TL olarak gösterildiğini iddia eden eski Başkan Recep Günay, şöyle dedi:
"Gelen paraların bir kısmı bilanço tablosunda gösterilmediği için birilerinin zimmetine girmiştir. Kombine biletlerden bir kısmı kayıt dışı satılmış ve paralar kulübün kasasına aktarılmamıştır. Yapılan işlerin kulübün zararına olduğuna ilişkin şikayetimiz var. Dernekler Kanunu uyarınca da İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu üyelerinin geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını talep ediyorum. Sanıklardan kişisel şikayetim yoktur. Benim şikayetim kulübü zarara uğratanlardandır."
"BİLANÇOLAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR"
Bursaspor'un 2006-2007 ve 2008-2009 yılları arasındaki bilançolarının örtüşmediğini iddia eden Günay, iddialarını şöyle sürdürdü:
"2008-2009 döneminde bütçe dışı harcamalar yapılmıştır. Ayrıca Bursaspor adına bankalardan kredi çekilmiştir. Ayrıca 2008 yılında yapılması gereken mali genel kurul yapılmamıştır. Mali genel kurulun yapılmaması kulübün kapatılmasına sebep olabilir. Kulüp şahsi yetkilerle zarara uğratılmıştır. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri görevlerini gereği gibi yapamamışlardır. Bankalardan 2010 yılında ipoteksiz sadece başkanın yetkisiyle kredi çekilmiştir. Ayrıca temlikle ilgili de usulsüzlük yapılmıştır."
"İMZA YETKİM YOKTU"
Bursaspor'un eski yöneticilerinden Oktay Hakan Öztürk, İbrahim Yazıcı'nın kulüp başkanı olduğu ilk dönemde görev yaptığını ve bu süreçte imza yetkisinin bulunmadığını belirterek, "Hazırlanan iddianamede görevde bulunmadığım süreçle ilgili suçlanıyorum. 20 yıllık hukukçu olarak bütün dosyayı inceledim. Benim yöneticilik yaptığım dönemde adıma açılmış hesap yok. Senet imzalamadım. Örgüt kurmakla suçlanıyorum. 8 ay yönetimde kalan bir kişi nasıl olur da örgüt kurmakla suçlanır" diye konuştu.
Bursaspor yönetimine genel kurulun seçimiyle geldiğini ve aynı şekilde yine seçimle görevden ayrıldıklarını belirten Erhan Cengiz ise bu süreçte yönetim kurulunda tesisler sorumlusu olarak çalıştığını, başka konularla ilgilenmediğini belirtti.
Transfer için kulübe tüm yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte kulübe para verdiklerini dile getiren Cengiz, "Ayrıca kulübe yardım amacıyla yöneticiler olarak katıldık ve kulübe bağış yaptık. Ben ayrıca kulübe geri almak kaydıyla 1 trilyon liralık senet verdim. Daha sonra bu senedi geri aldım." diye konuştu.
Dava eksik evrakların tamamlanması için ertelendi. - Bursa