Haberler
Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

İşte 7 kişiyi öldüren Bahtiyar Aladağ'ın son görüntüleri

İşte 7 kişiyi katleden caninin son görüntüleri

Bursalı Girişimciler Gelişiyor

Bursalı Girişimciler Gelişiyor
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pala, "hür teşebbüsün yatırım yapması, iş yeri açması için birçok engel ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu, KOSGEB ile BEBKA tarafından düzenlenen ve TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği'nin destek olduğu "Kobi'ler Gelişiyor" eğitimine katılan girişimciler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, yerel gündem 21 geleneğinden gelen kent konseyi kavramı hakkında bilgi verdi. Her belediyede bulunması gereken kent konseylerinin demokratikleşme sürecinde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Pala, Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'nin en aktif ve en güçlü kent konseyi olduğunu dile getirdi. İnsanı ilgilendiren her konunun ilgi alanlarına girdiğini söyleyen Pala, işverenlerin yaşadığı sıkıntıları da yakından takip ettiklerini anlattı. Artık devletçi mantığın yerini hür teşebbüse bıraktığını kaydeden Pala, "Türkiye´deki ekonomik sistemi elinde tutan bürokratik güçler, bürokrasiden aldıkları gücü ve imkanı toplumla paylaşmak istemiyor.

Toplum dediğimiz şey hür teşebbüstür. Toplumun önüne konulan kurallar işleyebilir olmalıdır. Hayatında fatura ve fiş kesmemiş, irsaliye kesmemiş, cebinden vergi ödememiş insanların kanun ve yönetmelik çıkarması sıkıntıya sebep oluyor. Bu işlerin içinde olan kişilerden yardım alınmalıdır. Hür teşebbüsün yatırım yapması, işyeri açması, hem kendisini, hem de başkalarını istihdam etmesi için birçok engel ortadan kaldırılmalıdır. Girişimci insanların önündeki mali engelleri, ekonomik engelleri, tuzaklarla dolu maliye ve sigorta mevzuatını düzeltmek varken, niye zorluklar, kaya gibi duvarlar insanların önüne çıkarılıyor. Bunları sorgulamaya devam edeceğiz" dedi.

"Tuzakların kaldırılmasını temenni ediyorum"

Bir kişinin dükkan açmasının devletten maaş istemediği anlamına geldiğini ifade eden Pala, "Yanında insanlar çalıştırarak bunların devletten iş istememesini de sağlayacak. Bunlardan vergi alınmamalıdır. Zaten devletten maaş almayan girişimcilerden, maaş kadar vergi alınıyor. Devlet artık istihdam alanı açmıyor. Maliye ve sigorta mevzuatıyla ilgili yapılması gereken basit işlemleri dahi yapamayan yapıdan, daha aktif yapılara geçilmelidir. Bu konuda Bursa Kent Konseyi olarak çalışmalar yapıyoruz. İşyeri açanların ve KOBİ'lerin önündeki maliye ve sigorta mevzuatı içindeki tuzakların kaldırılmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

"2012 yılı Türk KOBİ'sinin yılı olacaktır"

TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Başkanı Habil Turan ise, dünyanın değiştiğini ve değişime ayak uydurmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda BEBKA ve KOSGEB desteğiyle girişimcilik eğitimi, proje yazma eğitimi ve yöneticilik geliştirme eğitimi düzenlediklerini belirten Turan, "Türkiye´deki KOBİ´ler dünya´nın ortak çalışmak istediği seviyeye geldi. Sıfır hatayla üretim yapmaktayız. Dünya ve Avrupa bizlerle çalışmak için yarışıyor. 2012 yılı dünya genelinde Türk KOBİ'sinin yılı olacaktır. Bu çalışmalarımızı kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa sürdüreceğiz. Bizler ışığı gördüğümüzde sonuna kadar gideriz. Ne zaman duracağımızı bilmeden, bir verildiyse üzerine iki koyarak çalışırız" dedi.

KOSGEB Bursa Müdürü Ahmet Akdağ ise, KOBİ´ler hakkında istatistiki bilgiler vererek, "Geçen sene düzenlenen eğitim programı yeni KOBİ'ler kazandırmıştır. Umarım bu seneki eğitim programı da ülkemize yeni KOBİ'ler kazandırır. Ülkemizdeki işletmelerin yüzde 99,87´sini KOBİ´ler oluşturuyor. Oluşturulmuş olan istihdamın yüzde 80,57´si bu işletmelerimizde hayat buluyor. KOBİL'ler yapılan yatırımların yüzde 61,99'unu gerçekleştiriyor. Katma değere yüzde 58,44 katkı sağlıyor. İhracatın yüzde 56,30´unu da KOBİ'ler yapıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından "Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Getirdikleri" isimli panele geçildi. Bilim Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Çapraz ve Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Halit Aker tarafından yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktarıldı. Programın sonunda girişimcilik eğitimi, proje yazma eğitimi ve yöneticilik geliştirme eğitimine katılanlara sertifikaları verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title