Bursa'nın Tarihi Camilerinde İtikaf
"Osmanlı payitahtı" Bursa'da belirlenen camilerde itikafa giren vatandaşlar, ramazan ayının son günlerini cemaatle namaz kılıp Kur'an-ı Kerim okuyarak geçiriyor.
"Osmanlı payitahtı" Bursa'da belirlenen camilerde itikafa giren vatandaşlar, ramazan ayının son günlerini cemaatle namaz kılıp Kur'an-ı Kerim okuyarak geçiriyor.
İl Müftülüğü tarafından merkez ve ilçelerde itikaf için tespit edilen 86 cami, kentin simgelerinden Ulu Cami başta olmak üzere tarihi ibadethaneler ilgi görüyor.
İtikafa giren yüzlerce kişi, günlerini vakit ve teravih namazlarını cemaatle kılarak, Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederek değerlendiriyor. Bu vatandaşların iftar ve sahur yemeklerini ise hayırseverler karşılıyor.
Osmanlı'dan kalma sembol eserlerden Ulu Cami'de ise 40'a yakın kişi itikafa girdi.
Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itikafın ramazan ayının son 10 gününde dünya işlerinden uzaklaşarak bir camide kendisini ibadete vermek anlamına geldiğini söyledi.
İtikafın "sünneti kifaye" olduğunu belirten Ay, şöyle konuştu:
"İtikaf, Sevgili Peygamberimizin Medine yıllarında hiç ihmal etmediği bir sünnet olarak bize intikal eden kadim bir kulluk gereğidir. İtikafa giren müminlere, günlerini Kur'an-ı Kerim okuyarak, namazlarını cemaatle kılarak, geceleri teravih namazlarını cemaatle kılarak, sahur vaktinde yine ibadetlerle zikirle teheccüd namazı ile adeta gönül dünyasına bir yolculuk yapmasını tavsiye ediyoruz. Her geçen yıl itikafa girenlerin sayısındaki artış, camilerimizin sayısındaki artış, itikafın müminlere çok önemli şeyler verdiğinin işaretidir. İtikafa girenlere sahur ve iftar yemeklerini hayırseverler büyük bir mutlulukla getiriyor. Günlerini gecelerini ibadetle geçiren, bizler için dua eden bu değerli insanlar için iftar ve sahur yemeği vermek ayrı bir mutluluktur."