Bursa'dan Yüksekova'ya Kardeş Eli
Paylaşımcı Toplumsal İyilik Kampanyaları (PATİKA) ile Oyun Hareketi dernekleri yönetici ve üyelerinden oluşan bir grup, Sosyal Kalkınma Kampanyası (SOKAK) kapsamında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gençlerle bir araya gelerek eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.
Paylaşımcı Toplumsal İyilik Kampanyaları (PATİKA) ile Oyun Hareketi dernekleri yönetici ve üyelerinden oluşan bir grup, Sosyal Kalkınma Kampanyası (SOKAK) kapsamında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gençlerle bir araya gelerek eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.
Aralarında PATİKA Derneği Başkanı Okan Aydın ve Oyun Hareketi Derneği Başkanı Nedim Buğral'ın da bulunduğu grup üyeleri, yüksekova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi Müdürlüğü'ndeki öğrenciler ile bir takım eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi. PATİKA ve Oyun Hareketleri Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri proje Yüksekova ve Bursa'da ki gençlerin eğitimleri sonunda kitap çıkartılacağı belirtildi. Eğitimlere katılan PATİKA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Okan Aydın bu diyarlara yabancı olmadığını ifade ederek, "Üç ay önce de burada hekimlik görevimi sürdürüyordum. 3 ay önce görevim bitti ve Bursa'ya geri döndüm. Bizim derneğimiz vardı ve bu bölgede çalışma yapmak istiyorduk. Ben buradayken burada yapılan faaliyetleri merak ediyordum. Gençlik merkezinin ve sosyal hizmetler müdürlüğünün yaptığı faaliyetleri merak edip arkadaşları ziyarete gitmiştim. Ziyaretlerde o samimiyeti görünce birlikte neler yapabilirize döndü. Hakkari'de yer alan 3 gençlik merkezimizden ve beraberinde sosyal hizmetler müdürlüğünde ki arkadaşlar bizimleydi. Kasım ayında onlar bizim misafirimizdi" dedi.
Bu bölgelere bakış acısının farklı olduğunu ifade eden Aydın, "Bende hekim olarak atanana kadar bu farkı ne yazık ki önyargılarla görüyordum. Buraya geldiğimde aslında buranın dışarıda görüldüğü gibi bir yaşama sahip değil, burada insanlar bu imkansızlıklar dahilinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu konuda hep birlikte Türkiye'de bu kardeşlik köprüsünün kurulması için çocuklardan, gençlerden başlayarak, farkındalık oluşturmak istiyoruz. Biz bu işi derneğin desteğiyle yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Oyun Hareketi Derneğinden Nedim Buğral ise, "Projede burada ki öğrencilerimizle, gençlerle kendi çalıştığımız yerde ki aynı yaştaki gençlerin ortak çıkaracağı bir kitap projesi üzerine çalışıyoruz. Bu projeyi çalışırken de daha çok oyunlaştırmada çocukların oyun tabanlı almasından faydalanıyoruz. Geldiğiniz yerde ki çocuklardan bir obje getirdim bu obje üzerinden hayaller kuruyoruz. Her öğrencinin kendisine göre bir obje, bir hayal var ve buradan yola çıkarak çeşitli adımlarla kitaba varacağız. İki grubu bir araya getirip üçüncü bir adım yapacağız. Hikayesi 'ben kimim, biz kimiz' ve bu hikayenin sonunda buradaki gençlerin çocukların buluşlarını ortak bir proje ile kitap çıkacak" ifadelerini kullandı. - HAKKARİ